Monitor CRT - Jak zmniejszyć priomieniowanie?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Zunri

Użytkownik

Post18 kwie 2011, 02:19

Witam, zakupiłem taki monitor CRT HP S7500 17 Cali, i teraz po 5-6 miesiącach użytkowania zauważyłem takie jakby promieniowanie, nie podoba mi się to za bardzo co teraz z tym zrobić ? bo szczerze mówiąc mam zamiar chyba zakupić inny jakiś, który nie będzie tak bardzo promieniował podaje jakieś przykłady z allegro.

Myślę o takim czymś

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Albo o czymś z Samsungów
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2011, 01:19 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tytułu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Monitor CRT - Pytanie

Post20 kwie 2011, 01:18

Witam, najpierw rozmagnesuj dziada. Może mu wystarczy. Gniazdko najlepiej z bolcem.
Ogólnie CRT zawsze promieniowały, ja miałem zawsze po nich takie suche usta po kilku godzinach pracy i ogólny niesmak na języku. Dziwne uczucie.

Ale jak chcesz kupować to kolejny CRT też będzie przecież promieniował, więc jak już szukać to z najnowszymi jakie tylko były normami.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2011, 20:09

Kup sobie do niego filtr (ekran) i praktycznie promieniowanie zostanie zredukowane do zera.

Stary domowy sposób - kasztany :) Najlepiej dwa woreczki obok monitora, na głośnikach czy jak tam wolisz. I proszę się nie śmiać bo to zostało udowodnione, jest to sprawdzona metoda, tyle że ona redukuje promieniowanie, a nie ogranicza do 0.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Zunri

Użytkownik

Post20 kwie 2011, 20:29

rokko pisze:Kup sobie do niego filtr (ekran) i praktycznie promieniowanie zostanie zredukowane do zera.

Stary domowy sposób - kasztany :) Najlepiej dwa woreczki obok monitora, na głośnikach czy jak tam wolisz. I proszę się nie śmiać bo to zostało udowodnione, jest to sprawdzona metoda, tyle że ona redukuje promieniowanie, a nie ogranicza do 0.

Przynajmniej mógłbyś mnie nie wyzywać na forum, tak jak to robisz na priv, nie dość ze za sobą nie przepadamy to nie pisz mi takich głupot w moich tematach.

//Jeszcze nie miałem tej "przyjemności" aby wyzwać Ciebie na PW mój drogi.
//Kilka razy domagałeś się rangi stałego bywalca, dostałeś odmowę i teraz się wyżywasz na forum, cóż... na moją pomoc tutaj już nie licz.
//Po drugie, zanim coś napiszesz zastanów się dobrze, widzę że piszesz szybciej niż myślisz.
//rokko

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post20 kwie 2011, 20:45

Przynajmniej mógłbyś mnie nie wyzywać na forum, tak jak to robisz na priv, nie dość ze za sobą nie przepadamy to nie pisz mi takich głupot w moich tematach.

- po pierwsze @rokko starał się jak najlepiej aby Tobie pomóc w problemie.
Po drugie masz następne ostrzeżenie :
http://forum.hotfix.pl/ogloszenia/regulamin-forum-oraz-serwisu-hotfix-pl-t11.html
6. Zabrania się pisania obraźliwych treści pod kątem innych użytkowników, moderatorów, administracji, właściciela forum oraz serwisu hotfix.pl, a także innych osób nie wymienionych w tym punkcie.

Od tego masz PW.
:(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”