Montaż karty graficznej i ramu

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
rafras4500

Użytkownik

Post14 cze 2010, 14:13

Witam. jak zamontować karte graficzną i ram. Aktualnie mam gforce2 i jeden ram 256 sd. a dostałem od kumpla gforce4 i ram sd128(bez sterowników). w jaki sposób mam to zrobić?? zamontować i włączyć kompa?? i tyle??

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post14 cze 2010, 14:37

Zmiana karty graficznej na nową. Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie.
Pamięć tylko montujesz.

Zainstaluj EVEREST Ultimate Edition.
Z sekcji Komputer -> Podsumowanie spisz :
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
Podaj również jaki masz system oraz dokładną nazwę nowej karty graficznej.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 cze 2010, 16:50

Pamiętaj, aby na początku odinstalować sterowniki bieżącej karty graficznej według artykułu, do którego link podał XMan.
Odkręć śrubkę montażową karty graficznej, którą karta przykręcona jest do obudowy. Zwróć także uwagę czy karta nie jest dodatkowo zaczepiona takim niewielkim plastykowym zaczepem tuż przy porcie APG (z prawej strony). Wyjmij kartę z portu.
Włóż nową kartę, przykręć śrubkę i ewentualnie zabezpiecz zaczep przy porcie AGP (jeżeli występuje).

Rozumiem, że chcesz dołożyć kość pamięci RAM ? Jeżeli tak, włóż ją do wolnego slotu (obok obecnej kości 256MB) i z dwóch stron zabezpiecz plastykowymi zaczepami.

Po uruchomieniu systemu zainstaluj sterownik do karty graficznej Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Osobiście nie polecam instalacji nowszych wersji sterowników dla tej karty.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”