Witam, byłem zmuszony wymienić chłodzenie w komputerze, więc zakupiłem HE924. Podczas montowania pojawił się problem, gdyż na płycie mam 2 możliwości montażu, na 2 sockety. Sądziłem, że mój sprzęt działa na 775. Mówiąc wprost chłodzenie jest krzywo po zamontowaniu. Ramka chłodzenia dała się dopasować tylko tak jak na zdjęciach poniżej. Czy tak może to być czy musi być równo? Boje się trochę o procesor, że nie będzie do końca pokryty radiatorem, ale póki co temperatury są w normie.
Sprzęt:
P67Pro3
2500k I5
Spartan Pro HE924v2
Zdjęcia:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Montaż Spartan Pro HE924
- LupeR
Montaż Spartan Pro HE924
A co to za manewry tutaj
Kosz jest źle zamocowany, powinien być w białych dziurkach na Twojej płycie głównej, do tego masz jeszcze regulację na tych białych kołkach.

Kosz jest źle zamocowany, powinien być w białych dziurkach na Twojej płycie głównej, do tego masz jeszcze regulację na tych białych kołkach.

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Montaż Spartan Pro HE924
AH czyli powinienem ustawić na 1155? Bo z tego co podałeś tutaj mam na 775, muszę odsunąć plastiki od środka? Dlatego nie mogłem zamontować kosza prosto, był źle ustawiony socket? A jeszcze pytanie do pasty skoro będę musiał jeszcze raz smarować. Rozciągnąć ją po całym procku czy tylko jakaś kropka lub X. Chodzi mi o to, żeby pasta nie rozeszła się na boki po przyłożeniu radiatora.
Edit: Ten dodatkowy pręcik jest po to aby zamontować jeszcze jeden wentylator tak? Gdyż zostały mi 2 dodatkowe.
Edit: Ten dodatkowy pręcik jest po to aby zamontować jeszcze jeden wentylator tak? Gdyż zostały mi 2 dodatkowe.
- LupeR
Montaż Spartan Pro HE924
BrisingR pisze:czyli powinienem ustawić na 1155?
Tak
BrisingR pisze:musze odsunać plastiki od srodka?
Tak
BrisingR pisze:Rozciągnąc ją po całym procku czy tylko jakas kropka lub X.
Jak nie masz wprawy proponuję rozprowadzić wtedy na pewno nie wypłynie, tylko teraz trzeba wyczyścić zarówno procesor jak i radiator z poprzedniej pasty. Ja używam do tego celu spirytusu salicylowego dostępnego w aptekach za ok 2-3 zł i ręcznika papierowego.
BrisingR pisze:Ten dodatkowy pręcik jest po to aby zamonotować jeszcze jeden wentylator tak? Gdyż zostały mi 2 dodatkowe.
Tak, dają dwa zapasowe jeszcze

-
Montaż Spartan Pro HE924
Nie uważasz iż właśnie jak rozprowadzę po całości to wtedy może wypłynąć jak przycisnę radiator? Myślę, że użyje zmywacza do paznokci, powinno być ok 

- LupeR
Montaż Spartan Pro HE924
To czy pasta wypłynie to zależy tylko i wyłącznie od umiejętności, jak masz jakąś swoją metodę to ją zastosuj, sprawdzałem wiele metod i moją ulubioną jest na dwie kreski lub serduszko
A przy boxowym chłodzeniu Intela tylko na ziarenko grochu nakładam zawsze.
Zmywacz do paznokci może być, tylko pozostawia nalot i trzeba jeszcze na koniec na sucho poszorować szmatką czy tam papierem jakimś

Zmywacz do paznokci może być, tylko pozostawia nalot i trzeba jeszcze na koniec na sucho poszorować szmatką czy tam papierem jakimś

-
Montaż Spartan Pro HE924
Dziękuje za pomoc, poprawilem chłodzenie. Oto temperatury po godzinie katowania: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
- Reklama