hahaha
pytam sie poraz kolejny do czego słuchawki 7.1 ?
Mysz + słuchawki do e-sportu.
- djarta
- Kontaktowanie:
- avirtus
Po raz kolejny do gier było to napisane w postach wyżej co +1 post więcej do szczęścia czy jak? a może to ja czego nie kumam
- djarta
- Kontaktowanie:
Do CS? A co to jest CS? parę sampli i nic więcej w dodatku jeszcze ultra stratnym formacie. Pytanie powinno się postawić takie:
a czy jak odpalę CD Audio z dajmy na to YES - Owner Of a Lonely Heart, to mi uszy nie odpadną? Chcesz to kupuj sobie te wszystkie "pro" helmuty na głowę. Ja wolę jakość dźwięku.
a czy jak odpalę CD Audio z dajmy na to YES - Owner Of a Lonely Heart, to mi uszy nie odpadną? Chcesz to kupuj sobie te wszystkie "pro" helmuty na głowę. Ja wolę jakość dźwięku.
- seba86mu
avirtus pisze:CZyli co to pod usb mają 5.1 te asusa 7.1 czyli jak sądziłem Asusa muszę brać. i do tego jakieś pro słuchawki koniecznie jakość HD 7.1 te co podajecie nie wszystkie są pod 7.1
avirtus, chcesz kupić słuchawki 7.1, więc musisz wiedzieć podstawową rzecz.
Takie słuchawki mają wbudowany mikroukład dźwięku, który tworzy wirtualny system dźwięku przestrzennego niezależnie jaką masz zamontowaną kartę dźwiękową w komputerze.
Słuchawki 7.1 takie charakteryzują się złączem USB, ponieważ posiadają własną kartę dźwiękową USB.
Zaproponowałem kartę dźwiękową Audiotrak MAYA U5 z myślą o klasycznych słuchawkach stereo dobrej jakości (proponowanych np. przez djartę), w których jakość dźwięku w dużej mierze zależy właśnie od karty dźwiękowej, bo w tym wypadku karta dźwiękowa generuje dźwięk, a nie tak jak w przypadku słuchawek 7.1 mikroukład zamontowany w słuchawkach.
Tak więc, jeżeli chcesz słuchawki 7.1 nie musisz kupować karty dźwiękowej 7.1. Czy masz kartę stereo, 5.1 czy 7.1 słuchawki zawsze wygenerują wirtualnie dźwięk 7.1 (lun stereo po przełączeniu na pilocie).
Ostatnią rzeczą jaką musisz wiedzieć to to, że słuchawki 7.1 jakością generowanego dźwięku nie dorównają nigdy porządnym słuchawkom stereo, do których dźwięk dociera z porządnej karty dźwiękowej.
- avirtus
Dziękuję za zadowalającą mnie wypowiedź. Czyli za te 600zł kupie sensowną myszkę + słuchawki czy też lepiej zainwestować w kartę dźwiękową i słuchawki? Podawali mi słuchawki w granicach 70-250zł. Mam obecnie słuchawki firmy PHILIPS idealne są do muzyki czy też filmów, potrzebuję czegoś do gier. Pisałem tutaj dla tego bo nie raz mi doradziliście dobrze. Cena nie zawsze idzie z jakością lecz odgrywa sporą rolę w parametrach sprzętu. Już przeboleje brak myszki ale za te 600zł słuchawki i karta dźwiękowa. Na razie mam:
kartę muzyczną
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
słuchawki CREATIVE
Myszek znalazłem multum ale zastanawiam się nad dwoma:
ROCCAT KONE MAX 3200DPI REV 2.0
razer-deathadder-respawn-3500dpi
Nad słuchawkami nadal się zastanawiam i czekam na propozycje karta dźwiękowa + słuchawki +/- 600zł bo juz wiem że raczej z myszką w tej cenie się nie wyrobie.
kartę muzyczną
słuchawki CREATIVE
Myszek znalazłem multum ale zastanawiam się nad dwoma:
ROCCAT KONE MAX 3200DPI REV 2.0
razer-deathadder-respawn-3500dpi
Nad słuchawkami nadal się zastanawiam i czekam na propozycje karta dźwiękowa + słuchawki +/- 600zł bo juz wiem że raczej z myszką w tej cenie się nie wyrobie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ja na serio ostrzegam przez tymi Razerami, zobacz z resztą nie tylko ja mam problem a w google aż kipi. Problem jeśli nie umiesz dobrze lutować, bo łatwo też nie szło. U mnie klikała podwójnie już po trzech miesiącach.
Ten problem jest sprzętowy we wszystkich bo używają tych samych komponentów (deathaddery czy imperatory i inne).
Ten problem jest sprzętowy we wszystkich bo używają tych samych komponentów (deathaddery czy imperatory i inne).
- avirtus
cosik_ktosik dzięki czyli razer odpada MYSZ ROCCAT KONE MAX 3200DPI nada się? Czytałem sporo osób chwali tą myszkę. Ale mówicie że steelseries to pic na wodę w sumie to u nich tj 7H podoba mi się tylko wygląd i to że można je rozkładać na 3 części, a i to że ma mikro ukrywany. Znajdziecie mi coś w ten deseń? Czy muszę zdecydować się nad porządną jakością a wyglądem?
-- 09 sie 2012, 11:33 --
Siemka szukałem prostym sposobem Allegro ilość najwięcej sprzedanych sztuk znalazłem:
Logitech G35 Surround Sound Headset
Czyli według tego co przeczytałem do tych słuchawek nie będzie potrzebna karta dźwiękowa gdyż są w systemie 7.1 Tak i wycisnę z nich siódme poty. Jeśli się mylę poprawcie.
-- 09 sie 2012, 11:33 --
Siemka szukałem prostym sposobem Allegro ilość najwięcej sprzedanych sztuk znalazłem:
Czyli według tego co przeczytałem do tych słuchawek nie będzie potrzebna karta dźwiękowa gdyż są w systemie 7.1 Tak i wycisnę z nich siódme poty. Jeśli się mylę poprawcie.
- seba86mu
avirtus pisze:Logitech G35 Surround Sound Headset
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... 62496.html
Obszerną recenzję słuchawek możesz przeczytać tutaj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak jak napisałem wcześniej, nie jest wymagana karta dźwiękowa 7.1, ponieważ takie słuchawki mają wbudowany własny kontroler dźwięku.
- avirtus
Ostateczny wybór co powiecie:
Mysz
SAITEK CYBORG R.A.T. 7
Podkładka
STEELSERIES QCK 320x285
Słuchawki
Miało wyjść 600zł wyszło 748zł może ktoś wtrąci jeszcze jakieś ALE.
Mysz
SAITEK CYBORG R.A.T. 7
Podkładka
STEELSERIES QCK 320x285
Słuchawki
Miało wyjść 600zł wyszło 748zł może ktoś wtrąci jeszcze jakieś ALE.
- djarta
- Kontaktowanie:
Po co mamy coś wtrącąć jeżeli znasz się lepiej ?
Kupuj te wszystkie pro helmuty, wynalazki z kosmosu
Temat zamykam, bo dyskusja jest tutaj już zbędna.
Kupuj te wszystkie pro helmuty, wynalazki z kosmosu
Temat zamykam, bo dyskusja jest tutaj już zbędna.
-
- Reklama