laptop samsung NP300V5A-S0APL, xpsp3;
oprogramowanie touchpada (ELAN) ma zakreslona DEZaktywację touchpada, gdy jest podłączona mysz (usb):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników,
co na rejestr przekłada się na "1" w tych oto kluczach: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- i to nie działa (nagle, od paru dni), bowiem po każdym restarcie systemu, z myszą cały czas podłączoną, touchpad jest elegancko czynny, a jednocześnie zakreslenie powyższe jest, jedynki w rejestrze są. Czyli - touchpad nie "łapie" tego ustawienia...
Trzeba dopiero po restarcie sys. wejść via panel sterowania do (jak na powyższym screen) panelu myszy, ODklikać + ZAklikać ustawienie "Dezaktywuj..." i to dopiero touchpad blokuje. Do następnego restartu systemu.
(ta operacja odklikania/zaklikania wydaje sie bez sensu, wszak tylko na moment jedynki zamieniamy na zera,zaraz sa znow jedynkami)
Oprogramowanie (zawierajace sterownik) touchpada - do czysta odinstal. + zainstalowywane.
Warto dodać , że jest z oprogramowaniem touchpada zwiazany pewien plik -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, rola tego pliku jest... mało jasna, w każdym razie wieści z sieci "od zawsze" były takie, że często generował proces nadmiernie procesorowo pracujący (u mnie nie), konkluzja bywała taka, że należy go z autostartu wyeliminować, nic złego się nie stanie. U mnie: czy jest włączony, czy WYłączony autostartowo - touchpad działa tak, jak opisałem.
Jakieś sugestie naprawcze...?
mysz (usb) <--> Touchpad - zła współpraca
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
mysz (usb) <--> Touchpad - zła współpraca
Jeśli klucz jest w HKEY_CURRENT_USER to można go też dodać do tej samej lokalizacji w MACHINE, będzie wtedy globalny.
Podobnie jak jest w MACHINE to dodaj do USER, wtedy będzie też lokalny, a gdy w lokalnym jest podana inna wartość to ma ona wyższy priorytet od MACHINE.
Podobnie jak jest w MACHINE to dodaj do USER, wtedy będzie też lokalny, a gdy w lokalnym jest podana inna wartość to ma ona wyższy priorytet od MACHINE.
-
- Reklama