Witam.
Mam problem od 4 lat mam komputer firmy TOSHIBA, od jakiegoś czasu muszę mieć go podłączonego non stop do sieci. Może to winna ładowarki bo posiadam nie oryginalną ponieważ pies mi przegryzł kabel.
Co mam zrobić ?
Pozdrawiam lukasz30.
Nie działa ładowarka lub bateria w laptopie
-
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 12:41 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni.
- seba86mu
komputer
Rozumiem, że na samej baterii laptop w ogóle się nie uruchamia lub wytrzymuje bardzo krótko ?
Być może bateria padła.
W takim wypadku stałe podłączenie laptopa do sieci podczas jego pracy jest wymagane.
Czyli oryginalny zasilacz pogryzł pies, a teraz korzystasz ze sprawnego zamiennika ?
Jaki to w ogóle laptop ? Spisz jego model z naklejki znamionowej na spodzie obudowy.
Być może bateria padła.
W takim wypadku stałe podłączenie laptopa do sieci podczas jego pracy jest wymagane.
lukasz30 pisze:Może to winna ładowarki bo posiadam nie orgygalną ponieważ pies mi przegryzł kabel CO MAM ROBIĆ
Czyli oryginalny zasilacz pogryzł pies, a teraz korzystasz ze sprawnego zamiennika ?
Jaki to w ogóle laptop ? Spisz jego model z naklejki znamionowej na spodzie obudowy.
- seba86mu
Najpierw musimy wiedzieć, jakiego konkretnie laptopa posiadasz.
Jeżeli Twój zasilacz (zamiennik) jest sprawny, to myślę, że nie ma sensu kupować nowego.
Jeżeli z laptopa korzystasz wyłącznie w domu, czyli cały czas może być podłączony do sieci, to myślę, że nie ma sensu kupować baterii, ponieważ nie będzie ona wykorzystywana, a ponadto będzie niszczała.
W tym wypadku możesz całkowicie wyciągnąć baterię z laptopa i pracować wyłącznie na zasilaczu.
Jeżeli Twój laptop rzeczywiście traktowany jest jako komputer mobilny, czyli często korzystasz z niego poza domem, gdzie nie masz dostępu do sieci i wymagana jest praca na baterii, to baterię oczywiście warto kupić.
lukasz30 pisze: czy zasilacz orgyninalny
Jeżeli Twój zasilacz (zamiennik) jest sprawny, to myślę, że nie ma sensu kupować nowego.
lukasz30 pisze: kupić baterie
Jeżeli z laptopa korzystasz wyłącznie w domu, czyli cały czas może być podłączony do sieci, to myślę, że nie ma sensu kupować baterii, ponieważ nie będzie ona wykorzystywana, a ponadto będzie niszczała.
W tym wypadku możesz całkowicie wyciągnąć baterię z laptopa i pracować wyłącznie na zasilaczu.
Jeżeli Twój laptop rzeczywiście traktowany jest jako komputer mobilny, czyli często korzystasz z niego poza domem, gdzie nie masz dostępu do sieci i wymagana jest praca na baterii, to baterię oczywiście warto kupić.
-
seba86mu udebrałem wiadomość prywatną elo
- seba86mu
seba86mu udebrałem wiadomość prywatną elo
Jaką wiadomość prywatną ? Nie wysyłałem do Ciebie żadnej wiadomości.
-
co to oznacza Program Internet Explorer zablokował tej witrynie sieci Web możliwość zawartości z błędami certyfikatów zabezpieczeń a z boku Pokaż zawartość.Ten komunikat pojawia się gdy wchodze na Chomikuj.pl elo
-- 21 cze 2012, 19:06 --
ale ja ci wysłałem masz konto na facebooku!
-- 21 cze 2012, 19:06 --
ale ja ci wysłałem masz konto na facebooku!
- seba86mu
lukasz30 pisze:co to oznacza Program Internet Explorer zablokował tej witrynie sieci Web możliwość zawartości z błędami certyfikatów zabezpieczeń a z boku Pokaż zawartość.Ten komunikat pojawia się gdy wchodze na Chomikuj.pl elo
Posiadasz najnowszą wersję Internet Explorera ?
Najnowszy dla systemu Vista, to Internet Explorer 9.
-
siema seba86mu po zainstalowaniu programu internet explorer 9 nie mogę nic oglądać na youtubie chomiku itd co robic pozdro lukasz30
- seba86mu
po zainstalowaniu programu internet explorer 9 nie mogę nic oglądać na youtubie chomiku itd co robic
A co konkretnie się dzieje ?
-
seba86mu szukaj mnie na facebooku Łukasz Majewski płock elo
-- 30 cze 2012, 20:28 --
seba86mu co oznacza to
OSTRZEŻENIE
Czynności nie może zostać uruchomiona ponieważ miejsce docelowe jest nieprawidłowe pozdro lukasz30
-- 30 cze 2012, 20:28 --
seba86mu co oznacza to
OSTRZEŻENIE
Czynności nie może zostać uruchomiona ponieważ miejsce docelowe jest nieprawidłowe pozdro lukasz30
- seba86mu
Czynności nie może zostać uruchomiona ponieważ miejsce docelowe jest nieprawidłowe
Napisz co chcesz zrobić i w jakim momencie pokazuje się komunikat ?
-
- Reklama