Nie wykrywa drugiej karty graficznej (Lenovo Y580)

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
Niko

Użytkownik

Post10 paź 2015, 13:05

Cześć,

Posiadam laptopa Lenovo Y580 z zintegrowaną kartą Intel HD 4000 oraz dedykowaną NVIDIA GeForce GTX 660M.

Chciałem zaktualizować sterowniki NVIDII, ale gdzieś zalecono mi najpierw deinstalację istniejących sterowników przez program Display Driver Uninstaller. Tak też zrobiłem i następnie bez restartu komputera chciałem zainstalować najnowsze sterowniki NVIDII (Wersja: 358.50). W trakcie instalacji wyskoczyła informacja, że instalacja zakończona niepowodzeniem.

Po restarcie laptopa Windows nie wykrywa karty w menedżerze urządzeń. Przy próbie instalacji nowych sterowników też wyskakuje informacja, że nie ma tej karty graficznej.

Z góry dziękuję za pomoc jak z tej sytuacji wyjść.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,
Niko

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post10 paź 2015, 13:05

Jeśli dajesz w menedzerze wyszukaj sprzęt i jej nie wykrywa to może na poczatek przywróc system tak aby ją wykryło i normalnie instaluj sterowniki nvidia, podczas instalacji i tak stara wersja sterownika i całe oprogramowanie nvidia jest usuwane i instalowane na nowo.

Torad_eu

Użytkownik

Post13 paź 2015, 11:32

Dokładnie tak jak pisze Przedmówca,spróbuj przywrócić ustawienia systemu po czym dopiero raz jeszcze od nowa zainstalować sterowniki od karty graficznej. daj też znać na forum czy wszystko się udało,będziemy czekać na Twoją odpowiedź.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”