Nowy komputer do 3000 zł
-
Nowy komputer do 3000 zł
Witam,
mam jak na razie zamiar kupić nowy komputer, lecz nie chce aby on był słaby lub nie dawał sobie rady z najnowszymi grami przynajmniej na ustawieniach średnich wymagań. Znajomy "złożył" tzn. podał mi mnw. dane sprzętów itp. jakie by były pod tutejsze gry, tzn. aby grało się dobrze i ciągnął jak najdłużej.
Płyta główna: MSI H81M-E33 Intel H81 Socket 1150 (dwa gniazda na pamięć, obsługiwane max 16GB RAM, i7)
Procesor: Intel Core i7-4790K 1150 4.0GHz
Pamięć RAM: 8/12GB
Karta Graficzna: GeForce GTX 780 (3GB)
lub
Karta Graficzna: GeForce GRX 770 (2GB)
Zasilacz: Corsair VS 550W ATX
Czy te sprzęty, dadzą sobie z teraźniejszymi grami? aby było dużo fps oraz grało się bez żadnych problemów lub zacinek?
Jeżeli ten sprzęt by nie odpowiadał, proszę o podanie własnych propozycji.
mam jak na razie zamiar kupić nowy komputer, lecz nie chce aby on był słaby lub nie dawał sobie rady z najnowszymi grami przynajmniej na ustawieniach średnich wymagań. Znajomy "złożył" tzn. podał mi mnw. dane sprzętów itp. jakie by były pod tutejsze gry, tzn. aby grało się dobrze i ciągnął jak najdłużej.
Płyta główna: MSI H81M-E33 Intel H81 Socket 1150 (dwa gniazda na pamięć, obsługiwane max 16GB RAM, i7)
Procesor: Intel Core i7-4790K 1150 4.0GHz
Pamięć RAM: 8/12GB
lub
Zasilacz: Corsair VS 550W ATX
Czy te sprzęty, dadzą sobie z teraźniejszymi grami? aby było dużo fps oraz grało się bez żadnych problemów lub zacinek?
Jeżeli ten sprzęt by nie odpowiadał, proszę o podanie własnych propozycji.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2015, 01:16 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu
Powód: korekta tytułu
Pozdrawiam kaco7
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nowy komputer
Zapomniałeś o jednym, o zakresie cenowym na nowy komputer.
-
Nowy komputer
Powiedzmy że tak do 3,000 zł, tylko nie będzie to kupowane od razu, na razie zajmę się naprawą tego co mam, jak już będzie widać że nie da się naprawić lub będzie robił to co robi dalej, to kupie nowy.
Oczywiście ten komputer nie musi być jakoś wybitnie super, przeważnie gram w gry typu Assassins czy Counter Strike więc więcej niż 150/200 fps mi nie potrzeba, nie zależy mi na bardzo dobrym komputerze, lecz najlepiej dobrym,stabilnym oraz tanim.
Oczywiście ten komputer nie musi być jakoś wybitnie super, przeważnie gram w gry typu Assassins czy Counter Strike więc więcej niż 150/200 fps mi nie potrzeba, nie zależy mi na bardzo dobrym komputerze, lecz najlepiej dobrym,stabilnym oraz tanim.
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Nowy komputer do 3000 zł
Ode mnie taki zestaw -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Nowy komputer do 3000 zł
Witam, przepraszam że tak odświeżam ten temat
lecz posiadam odpowiednie środki czyli kwotę 3000 zł i czy mógł bym prosić o ponowne złożenie danego komputera pod moje wymagania?
~ Wraz z dobrym chłodzeniem
lecz posiadam odpowiednie środki czyli kwotę 3000 zł i czy mógł bym prosić o ponowne złożenie danego komputera pod moje wymagania?
~ Wraz z dobrym chłodzeniem
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Nowy komputer do 3000 zł
Nic nie szkodzi, mam pytanie z jakiego powodu chcesz lepsze chłodzenie? Na chłodzeniu dołączonym do procesora także będziesz miał prawidłowe temp. i w zupełności wystarczy do tego CPU. Jeśli zaś interesuję cię cichsze i wydajniejsze coś się dobieżę.
Proszę, moja wstępna propozycja -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Troszkę przekroczyłem budżet ale nie ma za bardzo z czego zjechać, co najwyżej z obudowy 20 zł. chyba że napędu nie potrzebujesz
Jeśli ten budżet 3000 zł jest ostateczny i nadal chcesz lepsze chłodzenie zbuduje jeszcze raz zestaw z tańszą grafiką wtedy starczy na wszystko.
Proszę, moja wstępna propozycja -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Troszkę przekroczyłem budżet ale nie ma za bardzo z czego zjechać, co najwyżej z obudowy 20 zł. chyba że napędu nie potrzebujesz

Jeśli ten budżet 3000 zł jest ostateczny i nadal chcesz lepsze chłodzenie zbuduje jeszcze raz zestaw z tańszą grafiką wtedy starczy na wszystko.
-
Nowy komputer do 3000 zł
Nie wiem czy posiadam odpowiednie miejsce dla mojego komputera, na razie stoi na biurku gdzie jest otoczny ścianami, monitorem oraz szafką, niżej pod biurko go nie dam iż zaraz obok ścianki od biurka jest kaloryfer.
Z moim komputerem dzieją się dziwne rzeczy.. tym teraźniejszym tak jak sam widziałeś w innym temacie, prosiłeś tam o temperaturę jest ona w porządku dochodzi jedynie do 55 stopni i nic więcej może 2 +/-
- Wirus odpada bo robiłem formata
- Temperatura jest ok więc wątpię że to jest jej problem
- Jedyne co mi sie wydaje to trwałe uszkodzenie czegoś w środku.
Dlatego m.in chciał bym lepsze chłodzenie
Dużo tam nie przekroczyłeś z tym chodzi mi w miarę możliwości do 3000 tam 50 zł czy 100 zł różnicy nie robi.
Lecz ten co złożyłeś mi wydaje mi sie odpowiedni
Z moim komputerem dzieją się dziwne rzeczy.. tym teraźniejszym tak jak sam widziałeś w innym temacie, prosiłeś tam o temperaturę jest ona w porządku dochodzi jedynie do 55 stopni i nic więcej może 2 +/-
- Wirus odpada bo robiłem formata
- Temperatura jest ok więc wątpię że to jest jej problem
- Jedyne co mi sie wydaje to trwałe uszkodzenie czegoś w środku.
Dlatego m.in chciał bym lepsze chłodzenie
Dużo tam nie przekroczyłeś z tym chodzi mi w miarę możliwości do 3000 tam 50 zł czy 100 zł różnicy nie robi.
Lecz ten co złożyłeś mi wydaje mi sie odpowiedni
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Nowy komputer do 3000 zł
OK. To do tego zestawu który podałem dorzuć te chłodzenie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeśli chcesz aby sklep złożył za Ciebie cały komputer wraz z dodatkowym chłodzeniem to do koszyka dorzuć jeszcze tą usługę:
i na dole po lewej wklej ten kod O44Y129AC8 (kliknij Wyślij). Cena złożenia zestawu powinna zmienić się na 1 zł. a wysyłka kurierem na 0 zł.
Razem wszystko powinno wynieść => 3118 zł.
Jeśli chcesz aby sklep złożył za Ciebie cały komputer wraz z dodatkowym chłodzeniem to do koszyka dorzuć jeszcze tą usługę:
i na dole po lewej wklej ten kod O44Y129AC8 (kliknij Wyślij). Cena złożenia zestawu powinna zmienić się na 1 zł. a wysyłka kurierem na 0 zł.
Razem wszystko powinno wynieść => 3118 zł.
-
Nowy komputer do 3000 zł
Nagle nie wiem czego usunęło kilka sprzętów z listy?
Ktoś wie może dlaczego?
Ktoś wie może dlaczego?
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Nowy komputer do 3000 zł
Dziwne, nie ruszałem tego koszyka.
Odtworzyłem tamten zestaw, łap -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Odtworzyłem tamten zestaw, łap -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Nowy komputer do 3000 zł
Dzięki wielkie jeszcze raz.
Na 100% komputer złożony przez Ciebie poradzi sobie z tutejszymi grami? przynajmniej na "średnich" opcjach grafiki?
Znajomy powiedział mi że karata graficzna którą mi wybrałeś może jakoś obciążać pracowanie komputera, może wybrać coś z tych nwm. lepszych grafik nie znam się za bardzo która jest lepsza i wydajniejsza
lub
Na 100% komputer złożony przez Ciebie poradzi sobie z tutejszymi grami? przynajmniej na "średnich" opcjach grafiki?
Znajomy powiedział mi że karata graficzna którą mi wybrałeś może jakoś obciążać pracowanie komputera, może wybrać coś z tych nwm. lepszych grafik nie znam się za bardzo która jest lepsza i wydajniejsza
lub
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Nowy komputer do 3000 zł
kaco7 pisze:Na 100% komputer złożony przez Ciebie poradzi sobie z tutejszymi grami? przynajmniej na "średnich" opcjach grafiki?
Na średnich a nawet wysokich.
kaco7 pisze:Znajomy powiedział mi że karata graficzna którą mi wybrałeś może jakoś obciążać pracowanie komputera
Można jaśniej, chodzi o obciążenie zasilacza? Poradzi sobie

kaco7 pisze:może wybrać coś z tych nwm. lepszych grafik nie znam się za bardzo która jest lepsza i wydajniejsza
lub
R9 280X to wydajność GTX 770, z tym że 770 w sklepach już brakuję, jeszcze można gdzieś trafić sztukę ale w cenie 1300 zł czyli 250 zł więcej.
Opłaca się wziąć z Allegro jak już => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
GTX 780 jest wydajniejsza od 770 czy 280X ale jej już w sklepach nie ma, na Allegro można ją dostać od 1300-1400 zł => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale w tej cenie lepszym wyborem będzie GTX 970 która jest znacznie mniej prądożerna, ma nowsze technologie na pokładzie, a co najważniejsze jest wydajniejsza => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Nowy komputer do 3000 zł
To znaczy chodzi mi czy ta karta graficzna będzie ok, tzn. czy poradzi sobie z grami itp. jeżeli tak zostawiam tą, a jeżeli są jakieś wątpliwości co do działania czy wydajności to wiadomo już kupić lepsza i wtedy wiadomo starczy na dłużej i będzie wydajniejsza, a jeżeli jest różnica ceny np. 200-300 zł to wielkie jakieś środki nie są aby dołożyć.
Pozdrawiam kaco7
- LupeR
Nowy komputer do 3000 zł
Poradzi sobie, pograsz spokojnie na wysokich. Zasada jest taka że bierze się optymalnie najwydajniejszą do danej kwoty, jak cię stać bierz 970 jak nie bierz 280X, obie karty zapewnią komfortową rozgrywkę w najnowszych grach na wysokich ustawieniach na dzień dzisiejszy ale nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzie za rok/dwa.
-
Nowy komputer do 3000 zł
Pewnie za 1/2 lata to gry też będą miały wymagania, ale jeżeli zapewniasz mnie że ten sobie bez problemu poradzi to taki kupie. Być może jeszcze w tym miesiącu zamówię wszystko 

Pozdrawiam kaco7
-
- Reklama