Witam Wszystkich
Jako, że jestem posiadaczek składaka który w maju skończył 8 lat postanowiłem zacisnąć ostro pasa i zmienić cały sprzęt.
Zdecydowałem się na komputer stacjonarny z uwagi na to, że mam podłączonych pod niego kilka urządzeń, oglądam dużo filmów i jestem przyzwyczajony do pracy na zwykłej klawiaturze i myszce oraz wydaje mi się iż taki sprzęt będzie mocniejszy. Generalnie skusiłem się też wymianą monitora na większy i panoramiczny z funkcją tunera TV ( w sensie chce podłączyć antenę do DVB i wiooo ). Na całość chce przeznaczyć 3000 zł maksymalnie, pudło chce mieć zmontowane wraz z kablami potrzebnymi do podłączenia monitora.
Komputera używam głównie do :
- korzystania z internetu ( duża ilość stron w flashu co mnie boli teraz bardzo, youtube, facebook, filmy wbudowane w strony takie jak tvn24, tvnplayer chce żeby to działało wyśmienicie )
- oglądanie filmów i obróbka zdjęć ( cieszyło by mnie odtwarzanie multimediów w dobrej jakości)
- kilka programów zaawansowanych ( photoshop , autocad itp)
- sporadycznie chciałbym mimo wszystko porać w jakieś gry nie koniecznie te super najnowsze ale powiedzmy, że nie skreślam tej pozycji z uwagi na budżet który dla mnie osobiście nie jest mały
Wymagania :
- cichy, wydajny, znoszący wysokie temperatury w pomieszczeniu w lecie, obudowa może być skromna ale elegancka z portem USB 3.0/2.0 jak najwyżej, DVD-ROM może być z średniej pułki ( każdy wie ile teraz nagrywa się płyt ).
- dysk 1000 gb
- ram 8 gb
- monitor z tunerem TV w okolicach 23 cali z gwarancją 3 lata z możliwością podłączenia antenty DVB, satelitarnej, odtwarzania prostych formatów multimedialnych bez użycia komputera .avi .jpg przy użyciu pendrive, z wejśćiem również HDMi do podłączenia np Aparatu. Chce na to przeznaczyć około 800 zł.
Mysz i klawiatura to kwesta gustu, jeśli chodzi o klawiaturę to klawisze z niskim profilem, wytrzymała, podświetlana
( obecnie mam Acitve Jet K-2024 i mysz A4Tech SWOP-3 ( jest na prawdę niezniszczalna ma 8 lat i działa ciągle dobrze.
Mysz bez podświetlania, klawiatura podświetlana na niebiesko lub biało ( np. jak laptopy Della ).
Nie wiem jak jest z kupowaniem w sklepie i gwarancją , nie chciał bym jechać 200 km gdyby coś się popsuło.
Jeśli chodzi o odbiór sprzętu w jakimkolwiek sklepie to w grę wchodzi miasto Tarnobrzeg.
Nie wiem co więcej napisać. Od kolegi z tego forum dostałem taki zestaw, ale chciałem bardziej rozwinąć wątek. :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
PC + monitor do 3000 zł
- Areecki
PC + monitor do 3000 zł
Chcesz podziękować użytkownikom za pomoc na forum ?
Zaproś znajomych do korzystania z serwisu... www.forum.hotfix.pl
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- djarta
- Kontaktowanie:
PC + monitor do 3000 zł

Łącznie: 3 256,90 zł
- Areecki
PC + monitor do 3000 zł
Jeśli chciałbym obniżyć cenę zestawu o 200-300 zł to z czego mogę zrezygnować, np by dokupić to w innym terminie ?
Dysk ? Nagrywarka DVD ? Ta cena jest o 200-300 zł poza zakresem moich możliwości.
Jak szybko spadają ceny podzespołów ? Myślę, że nie warto brać słabszej grafiki czy procesora.
Może wykorzystał bym na razie dysk z starego komputera 500 GB ?
Dysk ? Nagrywarka DVD ? Ta cena jest o 200-300 zł poza zakresem moich możliwości.
Jak szybko spadają ceny podzespołów ? Myślę, że nie warto brać słabszej grafiki czy procesora.
Może wykorzystał bym na razie dysk z starego komputera 500 GB ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- djarta
- Kontaktowanie:
PC + monitor do 3000 zł
Dysk na złącze SATA? Jeżeli tak - to możesz go bez problemu użyć, cena spadnie o ~250 zł.
- XMan
PC + monitor do 3000 zł
Proponowany p/w sprzęt jest całkiem niezły.
Odnośnie monitora to spełnia wszystkie wymagania a nawet dużo więcej,
jednak do odbioru TV. SAT. musisz posiadać zewnętrzny dekoder oraz antenę SAT.
+ konwerter...
Masz ?
- monitor z tunerem TV w okolicach 23 cali z gwarancją 3 lata z możliwością podłączenia antenty DVB, satelitarnej, odtwarzania prostych formatów multimedialnych bez użycia komputera .avi .jpg przy użyciu pendrive, z wejśćiem również HDMi do podłączenia np Aparatu. Chce na to przeznaczyć około 800 zł.
Odnośnie monitora to spełnia wszystkie wymagania a nawet dużo więcej,
jednak do odbioru TV. SAT. musisz posiadać zewnętrzny dekoder oraz antenę SAT.
+ konwerter...
Masz ?
- Areecki
PC + monitor do 3000 zł
Nie chce telewizji satelitarnej na chwile obecną, chce aby odbierała mi cyfrowa telewizja naziemna ( DVB )
Chce aby monitor miał w sobie dekoder, tak że wystarczy podłączyć antenę z zasilaczem i od razu programuje kanały.
Nie wiem czy tuner TV w tym zaproponowanym przez djarta spełnia te wymagania.
Czy można na tym monitorze oglądać multimedia ( .avi , .jpg ) z użyciem samego nośnika pamięci ?
Np. przenoszę monitor do innego pomieszczenia, podłączam do prądu - wkładam pendrive i puszczam np. wesele rodziny dziadkom w ich pokoju, czy zdjęcia z aparatu?
Co do sprzętu : procesor , grafika, płyta główna , obudowa, zasilacz to liczę na Waszą wiedzę .
Orientuje się ktoś ile kosztuje zmontowanie takiego pudła przez ludzi w komputroniku ?
Chce aby monitor miał w sobie dekoder, tak że wystarczy podłączyć antenę z zasilaczem i od razu programuje kanały.
Czy można na tym monitorze oglądać multimedia ( .avi , .jpg ) z użyciem samego nośnika pamięci ?
Np. przenoszę monitor do innego pomieszczenia, podłączam do prądu - wkładam pendrive i puszczam np. wesele rodziny dziadkom w ich pokoju, czy zdjęcia z aparatu?
Co do sprzętu : procesor , grafika, płyta główna , obudowa, zasilacz to liczę na Waszą wiedzę .
Orientuje się ktoś ile kosztuje zmontowanie takiego pudła przez ludzi w komputroniku ?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- XMan
- djarta
- Kontaktowanie:
PC + monitor do 3000 zł
Monitor posiada zintegrowany tuner naziemnej telewizji cyfrowej DVB-T (MPEG-4) umożliwiający odbiór audycji naziemnych w standardzie HD.
Podłączenie podręcznej pamięci lub akcesorii prosto do monitora, z wykorzystaniem dostępnego złącza USB.
Wystarczy złożyć ten sprzęt i w koszyku będzie napisane.
- kret
PC + monitor do 3000 zł
A co powiesz na taką konfigurację w okolicach 2500 zł :
-Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh
-Płyta główna Asus H81M-PLUS H81 (PCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3)
-Karta graficzna Asus GTX960 DC2 Strix 2GB DDR5/128bit DVI/HDMI/3xDP (STRIX-GTX960-DC2-2GD5)
-Pamięć G.Skill Ares DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 (F3-1600C9D-8GAO)
-Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)
-Zasilacz Thermaltake TR2 450W (PS-TR2-0450NPCBEU-B)
-Napęd Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM
-Obudowa SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0 (SPC106)
-Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh
-Płyta główna Asus H81M-PLUS H81 (PCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3)
-Karta graficzna Asus GTX960 DC2 Strix 2GB DDR5/128bit DVI/HDMI/3xDP (STRIX-GTX960-DC2-2GD5)
-Pamięć G.Skill Ares DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 (F3-1600C9D-8GAO)
-Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)
-Zasilacz Thermaltake TR2 450W (PS-TR2-0450NPCBEU-B)
-Napęd Asus DRW-24F1ST E-Green 24x SATA (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM
-Obudowa SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0 (SPC106)
- djarta
- Kontaktowanie:
PC + monitor do 3000 zł
Zestaw może być, dysk wziąłbym jednak WD a procesor... Jednak serie 6xxxx
- Areecki
PC + monitor do 3000 zł
Czy ktoś zna jakiś monitor w podobnej cenie z możliwością nagrywania programów TV na zewnętrzny nośnik ?
Czy można zainstalować jakieś oprogramowanie aby nagrywało programy TV w obecnym modelu ?
Zrezygnowałem z Nagrywarki na chwilę obecną oraz z dysku, więc czekam na zestawy z odrobinę lepszą grafiką.
Cena z monitorem 3200 / cena z klawiaturą i myszą 3300 zł
-- 14 gru 2015, 17:11 --
Na chwile obecną wygląda to tak, jeśli dało by się zaoszczędzić 100 zł na płyci/zasilaczu/ram to czekam na propozycje

Czy można zainstalować jakieś oprogramowanie aby nagrywało programy TV w obecnym modelu ?
Zrezygnowałem z Nagrywarki na chwilę obecną oraz z dysku, więc czekam na zestawy z odrobinę lepszą grafiką.
Cena z monitorem 3200 / cena z klawiaturą i myszą 3300 zł
-- 14 gru 2015, 17:11 --
Na chwile obecną wygląda to tak, jeśli dało by się zaoszczędzić 100 zł na płyci/zasilaczu/ram to czekam na propozycje

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- djarta
- Kontaktowanie:
PC + monitor do 3000 zł

Nic lepszego nie zdziałamy

- Areecki
PC + monitor do 3000 zł
Dzięki wielkie, mam nadzieje, że płyta pomimo niskiej ceny będzie wystarczająca.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- XMan
PC + monitor do 3000 zł
Czy ktoś zna jakiś monitor w podobnej cenie z możliwością nagrywania programów TV na zewnętrzny nośnik ?
Time Machine
Dzięki podłączeniu zewnętrznej pamięci, możesz z łatwością nagrywać program telewizyjny by w dowolnej chwili do niego wrócić i obejrzeć go jeszcze raz.
* Specyfikacja może się różnić w zależności od regionu. Niedostępne dla regionów: Europa, NA, WNP.
Monitor nowszej generacji i powinien nagrywać.
Upewnij się jeszcze przed zakupem ponieważ są różne modele...
- Areecki
PC + monitor do 3000 zł
Czyli w Europie nie mogę nagrywać ? A w innych krajach są modele z funkcją nagrywania ? 

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Reklama