Witam!
Mam problem z pendrive. Komputer wykrywa urządzenie, ale wskazuje na zerowy stan pojemności. Poczytałem trochę o pendriwie, ich uszkodzeniach. Dotarłem za pomocą programów wyspecjalizowanych do parametrów pena. Odnalazłem VID (14CD) oraz PID (125B). Niewiem jak teraz wykorzystać ta wiedzę dalej, w celu odnalezienie nowego oprogramowania dla pena (4GB Mass Storage Device). Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Pendrive brak pamięci
- XMan
Pendrive brak pamięci
Niewiem jak teraz wykorzystać ta wiedzę dalej, w celu odnalezienie nowego oprogramowania dla pena (4GB Mass Storage Device).
Sprawdzałeś :
Panel sterowania ---> Menedżer urzadzeń następnie z listy Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej
---> Mass Storage Device.
PPM /prawym przyciskiem myszki/ na Mass Storage Device --> Aktualizuj oprogramowanie sterownika lub
---> Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika ---> Pozwól mi wybrać z listy sterowników urządzeń na moim komputerze ---> Zaznacz Urządzenie pamięci masowej USB ---> Dalej...
- rokko
- Kontaktowanie:
Pendrive brak pamięci
Spróbuj wpierw wyzerować MBR narzędziem diskpart, później utwórz partycję podstawową i ją sformatuj.
Instrukcja => http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-d ... h-a249.htm
Jeśli to nic nie da zobaczymy czy w sieci są do niego programy dedykowane.
Instrukcja => http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-d ... h-a249.htm
Jeśli to nic nie da zobaczymy czy w sieci są do niego programy dedykowane.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama