od kilku godzin próbuję postawić na nogi swojego pendriva goodram edge 16gb
objawy: "Włóż dysk do stacji dysków Dysk wymienny F" za każdym razem gdy próbuje kliknąć na ikonkę w moim komputerze, o dziwo czasem zaraz po komunikacie otwiera się lista plików zawartych na pendrivie ale nic nie da się otworzyć.
Problem pojawił się ponieważ od dłuzszego czasu za kazdym razem gdy wkładałem go do kompa pytał mnie czy chce przeskanować w poszukiwaniu błędów, zwykle dawałem na nie, a raz przez przypadek pozwoliłem mu przeskanowac tylko spieszyłem się i anulowałem zaraz to skanowanie-od tamtego czasu objawy jak wyżej
sprawdziłem chipgeniusem vid i pid tutaj log:
Description: [F:]Urządzenie pamięci masowej USB(USB DISK 2.0)
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 300mA
USB Device ID: VID = 13FE PID = 3800
Serial Number: 07AB0C0203C60337
Device Name: USB DISK 2.0
Device Revision: 0100
Product Model: USB DISK 2.0
Product Revision: PMAP
Chip Vendor: Phison
Chip Part-Number: PS2251-38(PS2238) - F/W 02.03.10 [2010-07-19]
Flash ID Code: ADDE94D2 - Hynix [MLC-8K]
Tools on web: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
próbowałem skorzystać z programu Phison_MPALL_v3.20_ps2251_38 ale do końca nei wiem jak go używać i co gdzie powinienem wpisać..gdy otwieram MPALL_F1_7F00_DL07_v320_00 i wciskam update to po chwili pole nr 5 zamienia się w F3 i obok w prostokącie jest status Driver F: Mode 3 Flash Status Error
próbowałem sformatować wczesniej pendriva systemowym programem (Vista) ale zarówno on jak i inne głównie przytaczane programy na tym forum go nie wykrywają

Jeśli ktoś z mądrych obecnych na forum spróbowałby mi jakoś pomóc w odzyskaniu 16 GB miejsca(dane na kostce nie ważne) będę ogromnie wdzięczny