Pendrive SanDisk Ultra USB 3.0 nie działa tak jak powinien

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Adulek

Użytkownik

Post18 kwie 2016, 16:11

Witam.

Wczoraj zakupiłem pendrive SanDisk ultra 16Gb(Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników). Po podłączeniu go dzisiaj do komputera, windows twierdzi, że trzeba go sformatować, chociaż wcześniej było wszystko ok. Oczywiście formatowanie kończy się błędem. Narzędzia takie jak Gparted, BOOTICE, LOw Level Format tool nic nie dają, i wykrywają go z pojemnością 67Mb. H2test nie pozwala na przeskanowanie "pendrajwa" i wyrzuca błąd.Próbowałem rozwiązań z tego miejsca http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-k ... h-a366.htm , ale nic nie działa i pozostaje tylko wgranie firmware, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać.Da radę coś z tym zrobić, czy oddać go do sklepu na gwarancję(25zł to nie dużo, ale chodzi o sam fakt)?

Z góry dzięki za pomoc.

kaleron

Użytkownik

Post25 kwie 2016, 08:55

oddaj na gwarancję. Do Sandiska ciężko cokolwiek znaleźć.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2016, 20:25

Dokładnie, sandisk nie udostępnia żadnego softu, więc jak pendrive się sypie to zazwyczaj koniec. Na dodatek nie idzie nawet przelutować pamięci. Gwarancja, nie ma w zasadzie opcji.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”