Piszczenie komputera w Wiedźmin 3

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik

Post27 maja 2015, 18:46

Witam,

Nie dawno złożony nowy komputer dokładnie 5 dni temu i mam pewien problem. Wcześniej go nie słyszałem aż do teraz, gdy jestem w menu Wiedźmina a w opcjach jest wyłączona synchronizacja pionowa to z komputera coś piszczy wcześniej może na to uwagi nie zwróciłem dopiero jak w menu dałem minimalizuj do pulpitu ten pisk da się naprawdę już słyszeć :

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie wiem czy będzie tu słychać, jak da się głośniej porządnie to słychać co ja słyszę. Z pomocą google szukałem problemu , jedno co się doczytałem ktoś miał podobny problem w innej grze i było to tylko w menu właśnie i odpowiedzią było że to cewka na karcie graficznej i nic się nie da zrobić i że to nic groźnego. Mi ten dźwięk wydaje się bardziej jak by z wiatraczka od procesora ale mogę się mylić. Co o tym sadzicie ? Sprawdzałem w CS GO i Pro Evolution Soccer i nie ma tego zjawiska. Ogólnie powiem wam że dałbym sobie rękę obciąć ze wcześniej tego nie było że to tak nagle, chociaż zawsze grę minimalizowałem już będąc w grze a nie w menu to może nie zwróciłem uwagi na to a tym bardziej dźwięki z gier zagłuszyły te lekkie piszczenie w menu, bo tego piszczenia po minimalizacji już nie ;)
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post27 maja 2015, 19:40

Konfiguracja kompa?

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik

Post27 maja 2015, 19:40

Intel Intel Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/
MSI MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/
Palit Palit GeForce GTX 960 Jetstream 2GB DDR5 128bit (1266/7200)
Seagate Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda
Corsair Corsair VS 450W 80+ 120mm
Crucial Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post27 maja 2015, 19:41

Najszybszym sposobem jest podczas tego piszczenia poprostu po kolei zatrzymywać palcem wiatraczki, zacznij od karty graficznej. Poźniej procesor oraz te w obudowie. Na koniec zasilacz. Dowiesz się który hałasuje.

Awatar użytkownika
PascalTurbo

Użytkownik

Post27 maja 2015, 19:45

Taki mały dodatek, wyczytałem gdzieś ze np w menu gier mamy duża liczbę fps i przez to mogą piszczeć cewki . Dla testu jeszcze synchronizacja wyłączona wiec w menu prawie 2tys fps pokazuje, słychać piszczenie, gdy wszedłem do opcji ustawiłem ograniczenie ze max 60fpsów przestało piszczeć. Wiem ze pytam i teraz sobie sam odpowiadam no ale to tylko w tej jednej grze obecnie i w przypadku gdzie fpsy przekraczają bardzo duże wartości.

Mogę to sprawdzić chociaż problemem może być wiatrak od procka bo jest taki ze nie można na środku położyć palca a wkładać w kręcący wiatrak palca to głupota :P
"Everybody Lies"

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post27 maja 2015, 19:53

Nie mówie żebyś wsadził W wiatrak tylko NA wiatrak.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”