Mam sprzet:
plyta glowna P3L VM 1394V
Intel Dual Core2 2,2GHz
grafika zintegrowana
Komp nie daje obrazu na monitor. Swieci sie dioda na płycie gl. kreci sie wentylator na procesorze. Nie piszczy przy załączaniu, tak samo po wyciągnięciu RAMu i procesora (procesor sie grzeje przy załączonym kompie). Próbowałem zresetwowac BIOS poprzez wyjecie baterii, podmieniłem zasilacz i dalej bez zmian.
Wlozylem pozyczana karte graficzna do PCI i tez nie ma obrazu. Raz komputer piszczal (1 dłuższy dźwięk i 2 krótsze) ale poprawiłem podłączenie karty do pci to przestał. Co moze byc popsute?
Wydale mi sie ze plyta glowna. Jesli tak uwazacie to prosze o jakis zamiennik, ale najlepiej zeby nie przebabylo reinstalowac XP. Ewentualnie jesli wymaga reinstalacji to zebym nie mial problemu z aktualizacja oryginalnego, zarejestrowanego juz pod ten komputer XP.
plyta glowna P3L VM 1394V popsuta
- XMan
Sprawdź czy nie są spuchnięte kondensatory :
http://www.hotfix.pl/viewpage.php?page_id=10
Jesteś pewien że zasilacz jest OK ?
http://www.hotfix.pl/viewpage.php?page_id=10
Jesteś pewien że zasilacz jest OK ?
-
kondensatory sa OK, podłączyłem inny sprawny zasilacz i bez zmian
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Procesor lub płyta, raczej płyta. Ale jeszcze kilka prób można wykonać Odepnij wszystko co się od niej da. Pozostaw tylko procesor i cooler, jedną kość ram oraz grafikę. Odepnij wszystkie karty, złącza na śledziach. Przed zostawieniem pamięci i grafiki, przedmuchaj ich gniazda. Potem reset bios na pół godziny. Wtedy spróbuj włączyć komputer.
-
Wydaje mi sie ze jak by procek byl zepsuty, to po wyciagnieciu go , powinien sie pojawiac obraz startowy na monitorze z plyty, a nic sie nie pokazuje.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie, nic się nie pojawi, bo nie ma co tym zarządzać. Ale powinno piszczeć z głośniczka systemowego.
-
- Reklama