Witam
Mam mały dylemat , chciałbym wycisnąć z mojej płyty głównej MSI/ iG31 / GB LAN / Sock. 775 maximum (lub prawie max.) mocy i tu potrzebował bym waszej pomocy .
Ram już mam zamówione 4gb czyli maximum , z tym nie było problemu .
Do Was kieruję się o pomoc przy wyborze nowego procka i karty graficznej.
Chciałbym byście ,,dobrali'' mi coś bardzo dobrego (procek i karta) , oraz jakąś alternatywę (gdyby coś bardzo dobrego było za drogie), w granicach 300 zł za karte i 300 zł za procka
Wiem jakie procki mogą wejść na moją płytę ale chciałbym by pomogli mi ludzie którzy naprawdę się znają , bo z prockiem idzie także karta graficzna a tu już się gubię i nie wiem jaką dokładnie dobrać by dobrze zgrywała się z nowym procesorem .
Na pokładzie obecnie mam :
Kartę Nvdia GF 9500 gt - czyli dla wielu badziewie
Procesor Intel Dual-Core E5200 2.50 Ghz / 800 mhz / 2mb / S775 BOX
zasilacz 410 , marka - nie wiem .
Pozdraw
Płyta główna
- seba86mu
Płyta główna
BartekSM pisze:MSI/ iG31 / GB LAN / Sock. 775
Podaj konkretny model płyty głównej => CPU-Z => zakładka Mainboard => pozycja Model
- seba86mu
Płyta główna
BartekSM pisze:Model : IK-7528 1.0
Czyli wygląda na to, że posiadasz płytę MSI G31M3-F.
W zasadzie podstawka LGA775 na dzisiejsze czasy nie daje sporych możliwości rozbudowy i w zasadzie rozbudowa jest nieopłacalna.
Procesor:
Intel Core 2 Quad Q6600 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Intel Core 2 Quad Q6700 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grafika:
AMD Radeon HD 4850 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Napisz jeszcze jaki posiadasz konkretnie zasilacz w tym zestawie, bo i bez jego wymiany może się nie obejść.
P.S.
Za około 1500 zł. możesz mieć cały nowy zestaw z procesorem Intel Core i3-3220 i kartą HD4850.
-
Płyta główna
Dobra , dzięki za radę .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Reklama