A więc tak. Chciałbym podkręcić procesor AMD Athlon 64x2 dual core 5000+, Potrzebuję tylko pomocy dużo bardziej doświadczonych osób jak to w biosie zrobić krok po kroku aktualnie miałem wersję biosu F2 która nie miała możliwości podkręca wgrałem z poziomu Windowsa za pomocą programu @Bios od Gigabyte wersję biosu F3e i pod przyciskiem F1 pojawiły się ustawienia podkręcania (tak znajomy mi mówił przez Facebooka) . W CPU Frequency ustawiłem 207 gdyż potem jak dawałem więcej wywalał mi taki error przed uruchomieniem systemu : "Warning ! Now System is in Safe mode . Please re-setting CPU Frequency in the CMOS Setup" i mogłem tylko wczytać ostatnie zapamiętane dobrze działające ustawienie ...
W Advanced Chipset features wszystko prócz tego CPU Frequency ustawionego na 207 mam jak na tym zdjęciu:

Natomiast w MB Intelligent Tweaker ( M.I.T)w ogóle nie ruszałem nic i jest jak było na zdjęciu :

Poradzi ktoś co ile w czym poprzestawiać wartości w biosie żeby chodź troszkę podkręcić ten mój procesor ? Nie stać mnie niestety na nowy komputer

Procesor AMD Athlon 64x2 dual core 5000+ 2.60 GHZ
Karta graficzna NVIDIA GeForce 9500 GT DDR2

RAM 4 GB
Zasilacz Chieftec Model: GPS-450AA-101 A 450W
Płyta główna Gigabyte M61PME-S2P
Obawiam się zasilacza i płyty głównej. Czy zasilacz przypadkiem nie będzie za słaby do podkręcania procka?