Pomocy !!! Komputer warczy , czerwona lampka.
-
Dziś grałem sobie na komputerze. I nagle z mojego komputera wyszedł dźwięk piły mechanicznej. Komputer byl tylko w 35 stopniach celsjusza. Oprócz tego w środku zapaliła sie czerwona lampka. Komputer zawiesil sie ja go wylaczylem awaryjnie bo by sie spalił , każda próba włączenia go kończy sie tym , że go wyłączam bo warczy.Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale Lampka zapala sie odrazu po kliknieciu klawisza "power" czyli wlączeniu. Jesli przeglądasz forum i nie masz jak mi pomóc pisz na ziombum@wp.pl

- seba86mu
To co warczy to zapewne któryś z wentylatorów: w zasilaczu, na procesorze, na karcie graficznej, ewentualnie na obudowie.
Musisz zlokalizować, który to wentylator.
Być może to dysk twardy.
Czy jesteś przekonany, że ta kontrolka nie świeciła się zawsze ?
Jaką posiadasz płytę główną ?
Musisz zlokalizować, który to wentylator.
Być może to dysk twardy.
Czy jesteś przekonany, że ta kontrolka nie świeciła się zawsze ?
Jaką posiadasz płytę główną ?
-
Nie wiem jaka płyta nie włączę komputera bo się spali.To się nigdy nie świeciło. Informatyk wstępnie przez telefon po usłyszeniu tego dźwięku i opisaniu mu sytuacji powiedział , że Będzie potrzebna wymiana wentylatora nie wiecie jakie moje zachowanie mogło wpłynąć na awarie wentylacji? Czy za długo gram? Max. temperatura komputera jaką miałem to 50stopni celsjusza przy okazji posiadam " air cooled " firmy Intel.
- seba86mu
DarkTofun pisze:nie wiecie jakie moje zachowanie mogło wpłynąć na awarie wentylacji?
Nie z Twojej winy doszło do awarii wentylatora. Po prostu wentylator został już wyeksploatowany lub posiadał jakąś wadę.
No chyba, że komputer posiadasz już kilka lat, a jeszcze nigdy nie czyściłeś go z kurzu, głównie łopatek wentylatorów i radiatorów.
-
No szczerze powiem , że komputer był czyszczony nie regularnie
p.S nie chcę w ten sposób powiedzieć , że wgle nie ale chodzi o to , że po kupieniu 1,2roku nie było odkurzania

p.S nie chcę w ten sposób powiedzieć , że wgle nie ale chodzi o to , że po kupieniu 1,2roku nie było odkurzania
-
- Reklama