Prawidłowa konfiguracja słuchawek Tracer RAPTOR.

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post03 lip 2016, 05:38

Niedawno kupiłam sobie na próbę słuchawki Tracer RAPTOR. Dokładniej mówiąc te:

Kod: Zaznacz cały

https://www.morele.net/sluchawki-tracer-raptor-traslu44301-645376/

Dzięki zainstalowaniu sterowników poleconych przez XMana w tym temacie:

Kod: Zaznacz cały

http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/polecane-sluchawki-do-glosnikow-genius-sp-hf1800a-t37253.html
basy działają, jest dobra jakość dźwięku, ale wbudowany mikrofon jest tak słaby, że chyba kupię nowe, ale to może wina jego konfiguracji... :mrgreen:

Zmieniałam ustawienia i najwyższa czułość, jaką on zniesie to: 10 dB, ale nie wiem czy to nie za dużo. :think:

Moja płyta główna to: MSI H81M-P33, H81, DualDDR3-1600, SATA3, DVI, mATX (H81M-P33).

Swoją drogą, jakie byście polecili słuchawki dla graczy, z czułym mikrofonem, bym nie musiała krzyczeć? :mrgreen: Mam raczej cichy głos, chyba że Voice Recorder się nie sprawdza... :mrgreen:

Edit: słuchawki i mikrofon na razie podłączam do wejść w górnej części obudowy, mam Zalmana Z3 Plus, czy jakoś tak... Potem chcę kupić przedłużkę i słuchawki podłączać do głośników... Tam jest wejście na słuchawki i line in, więc nie mogę tam podłączyć mikrofonu? :mrgreen:

Edit 2: zainstalowałam Skype, on cofnął moje ustawienie, dotyczące czułości mikrofonu i dobrze słyszałam mój głos...

Niestety Skype wyświetla reklamy. :( Jest na to jakiś sposób? :mrgreen:

Voice Recorder nie sprawdził się u mnie za bardzo, chyba że źle jest skonfigurowany.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post03 lip 2016, 13:20

Witam .
stukot pisze:Niestety Skype wyświetla reklamy. :( Jest na to jakiś sposób? :mrgreen:

Właśnie przed chwilką aktualizowałem Skype do najnowszej wersji 7.25.0.106 i żadnych reklam nie ma . We wszystkich wcześniejszych wersjach też ich nie było . Wydaje mi się to dziwne co napisałaś . Skype instaluje się z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podczas instalacji można odznaczyć Bing i coś tam jeszcze .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post03 lip 2016, 14:37

Leon1956, ale jak właśnie pobrałam Skype z tamtej strony... :mrgreen:

Pytał się czy akceptuję ciasteczka i wyświetlał reklamy...

Nie zmieniłam strony startowej na Bing.

Zrzut:

Obrazek
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post03 lip 2016, 14:41

Ja miałem na skype premium to reklam nie miałem , jednak ostatnio chyba premium się skończyło i czasem jakaś wyskoczy.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post03 lip 2016, 14:49

Ja od początku widzę reklamy... Gdybym zablokowała ciasteczka, to może bym ich nie widziała... :doh:

Edit: a czy menedżer urządzeń Realtek audio powinien mi się ciągle włączać, jak podłączam słuchawki z mikrofonem do panelu przedniego, czy jakoś tak... (Na obudowie.)

I czy Skype zezwolić na wysyłanie wiadomości, SMS-ów? :mrgreen:

Na co mu zezwolić, oprócz dostępu do mikrofonu?
Pozdrawiam, Joanna

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”