Witam,
Posiadam komputer stacjonarny z kartą graficzną RADEON HD5850 1GB DDR5/256b oraz dwa monitory LG FLATRON W2243S + LG IPS237L-BN.
Problem polega na mruganiu jednego z monitorów (na przemian) - poziome paski, od czasu do czasu, głównie na przeglądarce internetowej oraz gdy robi się coś na niemrugającym monitorze.
Po podłączeniu monitorów do karty odwrotnie mruga drugi monitor. Poza tym monitory przetestowane na laptopie i nie mrugają osobno, więc chyba wszystko z nimi w porządku.
Próbowałem podłączyć monitory do innych gniazdek, bez uziemienia i z uziemieniem. Nic nie dało.
Próbowałem podłączyć te same monitory do takiej samej jednostki z tą samą kartą graficzną i to samo - mrugają..
Czy ma ktoś może pomysł jak pozbyć się tego mrugania, które jest niesamowicie uciążliwe i uniemożliwia pracę?
Z góry dziękuję za pomoc.
Problem kartą graficzną i mrugającym monitorem
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Najpierw zwiększ w ustawieniach karty dla tych monitorów na wyższą częstotliwość odświeżania.
-
Próbowałem.. gdy ustawiam inną częstotliwość niż automatyczna to obraz jest nieostry i dalej mruga..
Usunąłem już sterowniki karty graficznej w trybie awaryjnym i wgrałem od nowa i też nic nie pomogło. Nie mam już pomysłów co może być nie tak, a nie chce mi się wierzyć, że obie karty graficzne są uszkodzone. Ma ktoś może taką kartę i podłączone dwa monitory? Czy może to być wada tego modelu?
Nie wiem czy to coś komuś podpowie, ale zauważyłem, że ekran przy naciśnięciu prawym klawiszem myszki i odśwież zawsze mruga.
Usunąłem już sterowniki karty graficznej w trybie awaryjnym i wgrałem od nowa i też nic nie pomogło. Nie mam już pomysłów co może być nie tak, a nie chce mi się wierzyć, że obie karty graficzne są uszkodzone. Ma ktoś może taką kartę i podłączone dwa monitory? Czy może to być wada tego modelu?
Nie wiem czy to coś komuś podpowie, ale zauważyłem, że ekran przy naciśnięciu prawym klawiszem myszki i odśwież zawsze mruga.
-
- Reklama