Witam
Otóż mam taki problem zajmuje się nagrywaniem filmików z gier i wstawianiem tego na you tube. I mam w tym taki problem np podczas grania normalnie fraps pokazuje od 50 do 60 fps więc jest bardzo płynnie nie ma ścin. Ale gdy włącze nagrywanie fpsy spadają kosmicznie do 12- 18 fps co z tym zrobić.
Problem podczas nagrywania
- lewy
Jaki komputer, bo tutaj możesz mieć problem z kodowaniem i kompresją, która w tym momencie wchodzi do gry. A jak słabszy procesor to nie wydoli. Tutaj mam taką propozycję, że jeśli Masz kilka rdzeni to zrób koligację gry na jeden, dwa, trzy zależy ile Masz ale jeden rdzeń zostaw wolny. Ten rdzeń skoliguj z FRAPSem.
Inna opcja to, że jeśli FRAPS korzysta z zewnętrznych kodeków to warto z nimi pokombinować i ich ustawieniami aby zmniejszyć obciążenie i zajętość pamięci.
Inna opcja to, że jeśli FRAPS korzysta z zewnętrznych kodeków to warto z nimi pokombinować i ich ustawieniami aby zmniejszyć obciążenie i zajętość pamięci.
-
procek to amd 455
4gb ramu
gEEforce gtx 260
4gb ramu
gEEforce gtx 260
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Otóż nie próbowałem ponieważ nie wiem jak przydzielić pracę każdemu rdzeniowi. Mogli byście mi podpowiedzieć to bym spróbował.
-
Normalnie. Ctrl+Shift+ESC. W procesach wybierz frapsa i ppm > Ustaw koligację.
-
- Reklama