Jakiś miesiąc temu instalowałem windowsa 7 -i oczywiście sterowniki, kodeki, java, itp też - po jakimś czasie mam tak że np. jak odtwarzam film przez "splash pro" i inne programy film się wiesza [nie każdy!], tak samo jest w Firefoxie jak oglądam filmiki na Youtube, mam otworzone kilka kart i odtwarzam piosenkę ze strony zippyshare na przykład. A dawniej [jeszcze przed pierwszym formatem i instalacją sytemu] jak oglądałem film hd w jakości 720p nie było żadnych problemów.
Czym to może być spowodowane.
Dane komputera- jeśli potrzebne:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Temperatury:
Pole Wartość
Właściwości czujnika
Typ czujnika CPU, HDD, ACPI
Typ czujnika procesora graficznego Diode (NV-Diode)
Temperatury
Procesor 50 °C (122 °F)
Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 50 °C (122 °F)
Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 50 °C (122 °F)
GPU Diode 60 °C (140 °F)
Hitachi HTS542516K9SA00 41 °C (106 °F)
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.01 V
nie wiem czy to będzie potrzebne [coś da] ale może:
http://forum.hotfix.pl/post79346.html - logi z OTLa
link do forum muzycznego [gdzie spędzam wiele czasu] gdzie pytałem się o ten problem, może coś tam jest co może pomóc wam:) jesli nie można linków z innych stron proszę usunąć.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dokładniej chodzi o standardową [dotykową] myszkę laptopa, po jakimś x czasie użytkowania laptopa myszka zaczyna wariować, dokładniej , próbuję na coś najechać - ona się przemieszcza wokół tego punktu, ciężko przez to trafić.
Na początku jak trzymam palec na myszce wskaźnik stoi w miejscu, po tym x czasie zrobię tak samo, wskaźnik lata na niewielkim odcinku pulpitu.
Czasem po restarcie laptopa jest wszystko ok- osobiście sądzę że to jest od temperatury ale chcę się upewnić, i chcę wiedzieć jak temu zaradzić.
PS: sterowniki do myszki są wgrane ze strony producenta.