Problem z Hp deskjet f370 ciągle migająca dioda od atramentu

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post13 lis 2009, 18:59

Witam!!
ostatnio drukowałem pracę i przy 3 stronie drukarka przestała współpracować Zaczęła palić się dioda atramentu tak jak na poniższej animacji >
Obrazek
czyściłem już tunery, stosowałem się do tej >> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników instrukcji ale nic nie pomaga ... bardzo zależy mi na naprawie tego problemu, a nowych tunerów nie chcę kupować bo są strasznie drogie Tusz mam uzupełniony. Proszę o szybką poradę jak się z tym uporać

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z Hp deskjet f370 ciagle migajaca dioda od atramentu

Post13 lis 2009, 19:31

Kupowałeś nowy czy uzupełniałeś? Od którego momentu od zmiany/uzupełniania tonera się tak dzieje?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post13 lis 2009, 23:43

Są to już moje drugie tunery z pierwszymi było to samo ...nie wiem co jest przyczyna tego "błędu" .Aktualne tunery mam uzupełniane, tak jak pisałem wszystko chodziło bezproblemowo aż nagle przestało... A właśnie mi się przypomniało że jakieś 2 wydruki przed drukarka zaczęła drukować stronę testową ale anulowałem ten wydruk (szkoda mi było tuszu) i nie wiem o co w nim chodziło...

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 lis 2009, 12:56

Jedyne wyjście jakie tutaj widzę, to pożyczyć od kogoś (o ile to w ogóle możliwe) pełny pojemnik z atramentem, włożyć go na chwilę do drukarki, wydrukować stronę testową, później podmienić pojemniki i zobaczyć jak będzie wyglądała sytuacja.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post14 lis 2009, 14:17

właśnie tu jest problem że nie mam od kogo pożyczyć ;/ kumpel ma podobną z wyglądu wręcz taką samą drukarkę ale kartridże ma inne...Teraz próbuję je zresetować ale mam problem bo postępuję według tej >>>Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników instrukcji ale komunikat się nie wyświetla i strona testowa nie drukuje...Moim zdaniem to wina sterowników bo nie mam wgranych Hp'eka tylko Windows 7 sam je pobrał i zainstalował, a teraz mam problem z ich odinstalowaniem bo kiedy próbuję je odinstalować z Menadżera drukarek to pojawia się komunikat :
Nie można usunąć następujących pakietów:

prnhp002.inf (x86)
Ten pakiet zawiera następujące sterowniki będące w użyciu:
HP Deskjet F300 Series; Ten sterownik jest używany dla:
HP Deskjet F300 Series

Nie można usunąć następujących sterowników:

Sterownik HP Deskjet F300 Series (x86) jest w użyciu. Jest on używany dla:
HP Deskjet F300 Series

A jak instaluję bez usuwania tych "systemowych" to sterowniki się gryzą i system świruje...tzn. włącza się 20 min :x Proszę o poradę jak usunąć te systemowe sterowniki

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 lis 2009, 14:26

W trybie awaryjnym też nie da się ich usunąć?

Sterowniki można ręcznie ubić ale jest to ryzykowne. Zobacz na program Autoruns i zakłądkę Drivers. Będą wylistowane wszelkie sterowniki urządzeń ładowane podczas startu systemu. Trzeba odznaczyć te od drukarki, przy następnym uruchomieniu już się nie załadują. Wtedy spróbuj odinstalować drukarkę poprzez menedżer urządzeń.

PS. To jest ryzykowne więc wcześniej wykonaj kopię rejestru/punkt przywracania systemu.
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl

Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post14 lis 2009, 15:11

W drivers nie mogę znaleźć nic co wskazywałoby na sterowniki drukarki ;/ a może w zakładce Print Monitors ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 lis 2009, 16:50

Tam są wymienione jedynie biblioteki *.dll

Sprawdzałeś w trybie awaryjnym? I jak wygląda sytuacja?

Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post14 lis 2009, 19:32

W trybie awaryjnym nie ma opcji usunięcia sterownika, (przynajmniej w tym samym miejscu co przy normalnej pracy, a nie wiem gdzie indziej mam go szukać...) jest tylko opcja usuń drukarkę lecz po jej wykonaniu nic się nie zmienia przy normalnym użytkowaniu :x

-- mniej niż minutę temu --

Zainstalowałem teraz stery od Hp i jest taka sytuacja, że kiedy uruchamiam Centrum obsługi Hp to ... a zresztą sami spójrzcie >>Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników co zrobić aby to działało ??

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”