Problem z klawiaturą, przestawiające się znaki - Acer 5720Z
-
Mam acera 5720Z i ostatnio no. jak naciskałem p to pojawiała mi się * ale już to naprawiłem (klawisz fn + klawisz z scr lk). No ale mam teraz inny problem bo gdy włączam od nowa komputer to znowu jest to samo. Wiem, że mogę to łatwo naprawić ale jak np. ja jestem w szkole a ktoś inny chce z kompa skorzystać nie bd. wiedział co z tym zrobić. No i jeszcze mi strzałki lewa i prawa zamiast kierować to one przyciemniają i rozjaśniają monitor.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2009, 13:47 przez koleś git, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem tytuł.
Powód: Poprawiłem tytuł.
- Everest
Wciśnij Ctrl+Shift i powinno być dobrze
- rokko
- Kontaktowanie:
ale już to naprawiłem (klawisz fn + klawisz z scr lk)
Chyba chciałeś powiedzieć FN + NumLk Masz po prostu aktywowany tryb klawiatury numerycznej. Nie powinien się on automatycznie przestawiać. Raz wyłączony nie ma prawa się włączyć bez czynnego udziału użytkownika.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
- Kontaktowanie:
To jest zapisane w rejestrze, zobacz Ustawienie uruchamianie Caps/Num/ScrollLock podczas startu.
Pozdrawiam, koleś git
- XMan
Re: Problem z klawiaturą, przestawiające się znaki - Acer 5720Z
W razie dalszych problemów :
SharpKeys
Keyboards iKeyWorks
Komentarz
Wcześniej :
1. sprawdź p/w rady.
2. zainstaluj ponownie sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset.
3. Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
4. Wykonaj gruntowny scandisk.
SharpKeys
Keyboards iKeyWorks
Komentarz
Wcześniej :
1. sprawdź p/w rady.
2. zainstaluj ponownie sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset.
3. Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
4. Wykonaj gruntowny scandisk.
-
Re: Problem z klawiaturą, przestawiające się znaki - Acer 5720Z
Wciśnij Ctrl+Shift i powinno być dobrze
Niestety nic to nie zmienia.
Chyba chciałeś powiedzieć FN + NumLk Masz po prostu aktywowany tryb klawiatury numerycznej. Nie powinien się on automatycznie przestawiać. Raz wyłączony nie ma prawa się włączyć bez czynnego udziału użytkownika.
Oczywiście chodziło mi o FN - NumLk, mój błąd. Mimo to po naciśnięciu jego dobrze działają wszystkie klawisze oprócz strzałek lewej i prawej.
Niestety błąd nadal występuje.
- rokko
- Kontaktowanie:
No to w takim razie nieco to dziwne jest. Wykonaj wszystkie kroki zaproponowane przez XMan-a. Jeżeli standardowe metody nie pomogą spróbuj użyć remapera klawiatury.
Bardzo ciekawa sprawa, też mam Acerka i nawet podobny model i jeszcze nigdy takiego czegoś nie miałem
Hmm... ciekawe.
Bardzo ciekawa sprawa, też mam Acerka i nawet podobny model i jeszcze nigdy takiego czegoś nie miałem

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama