Problem z komputerem (prawdopodobnie zasilacz)

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
Macko076

Użytkownik

Post21 kwie 2013, 11:50

Witam,
Otóż mam taki problem, że kiedy włączam komputer, chodzi on sobie tak z 5 minut i sie wyłącza, ale to tak jak by nagle tracił zasilanie.. a dzieje się tak od kiedy wymieniłem Pastę Termoplastyczną na procesorze, i karcie graficznej, to nie wina karty bo jak wyjme kartę to i tak to samo, wie może dlaczego tak się wyłącza? coś źle podłączyłem? może jakies zwarcie, bardzoo prosze o pomoc, dziękuję. Aa, i nawet jak wyjmę tą bateryjkę od biosu i go zresetuje to nadal to samo.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post21 kwie 2013, 12:10

Macko076 pisze:a dzieje się tak od kiedy wymieniłem Pastę Termoplastyczną na procesorze, i karcie graficznej

Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)

Jaki posiadasz zasilacz ?
Sprawdź napięcia zasilacza miernikiem elektronicznym (multimetrem) lun pożycz od kogoś zasilacz na próbę.

Sprzęt taki jak w podpisie ? Jaka płyta główna ?

Awatar użytkownika
Macko076

Użytkownik

Post21 kwie 2013, 20:32

jednak udało mi się rozwiązać problem.
pisze jak by ktoś miał podobną sytuację: otóż, spojrzałem na HWMonitor i tam mój procesor miał 102 stopnie, więc pomyślałem że pewnie źle przyczepiłem radiator do procesora i ciepło nie było pobierane, więc wyjąłem radiator i przyczepiłem odwrotnie ale tym razem mocniej docisnąłem, i teraz procesor ma po 30-40 stopni i nie wyłącza się.
ale dzięki za pomoc, zawsze pomagacie :D

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”