Problem z matrycą w laptopie Acer Aspire 5742G

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Carvir

Użytkownik

Post28 lis 2011, 01:06

Tak jak w temacie, wracam sobie dzisiaj do domu, po treningu włączam laptopa, który cały dzień, wyłączony przeleżał na biurku i tu takie coś:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dodam, że laptop zakupiony został w lutym. Wspomnę jeszcze tylko, że przez 2 ostatnie dni, piątek i sobotę laptop był dość mocno eksploatowany z powodu beta testów SWTOR. A o tych plamach/kreskach, nie wiem jak to nazwać zorientowałem się po kilku minutach i nie pojawiły się wszystkie nagle, naraz, tylko stopniowo...

Tutaj zamieszczam jeszcze adres do filmiku, na którym nie widać, żeby był problem, tylko zdjęcia robione z zewnątrz prezentuje poziom uszkodzenia.
Pytanie do wszystkich. Z czym mam do czynienia, jak to naprawić? Ile to będzie kosztować, co zrobić i gdzie się udać. Niestety jeśli chodzi o mój poziom wiedzy, jeśli chodzi o laptopy, to jest znikomy.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 lis 2011, 21:58

Ciekawa sprawa, przyznam że takiego uszkodzenia w Acerach jeszcze nie widziałem :/
Z czym mam do czynienia, jak to naprawić? Ile to będzie kosztować, co zrobić i gdzie się udać.

Jeśli lapek był kupiony w lutym tego roku, to obowiązuje jeszcze gwarancja więc nie będzie trzeba ponosić dużych kosztów naprawy, tylko kwestia odesłania lapka do serwisu. Do lapka powinna być dołączona instrukcja serwisowa, tzn. gdzie są punkty serwisowe, jak składać raport o uszkodzeniu itd. Jak lapek był kupiony w normalnym sklepie można do nich iść i zareklamować towar, gwarancja i tak jest od producenta nie sklepu więc nie muszą ale mogą iść ci na rękę i odesłać go w Twoim imieniu do serwisu, koszty przesyłki będziesz musiał sam ponieść.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post29 lis 2011, 17:54

Wydaje się, że ktoś go musiał dobrze nacisnąć...
Pozostaje oddać w miejscu zakupu...

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”