problem z myszką, samopoczynnie się przestawiła na 75Hz z 85

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
mikroeis

Użytkownik

Post27 kwie 2011, 16:23

Witam , posiadam mysz usb prestigio sam nie wiem jaka jest dokladnie zgubilem puidelko 1000 dpi tu macie do niej zdjecie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Podkladka The ARt o hi - tech. myszke mam dobre 1.5 roku a od 4 mysz zachowuje sie dziwnie , czuc przyspieszenie , niedokladnosc w jej pracy, dziwne zachowanie . utrudnia mi to gre w cs'a. problem wystepuje tez na pulpicie wszedzie. Dodam ze odswiezanie w monitorze ustawione mam na 75 a w cs w parametrach startowych w steamie wpisuje komendy -freq 85 ( wskazuje ilosc hz z ktorymi gra bedzie sie odpalac ) i komendy na akcelerazje myszki. No i 4 dni temu wszedlem w csa i obraz byl taki za brdzo trzezwy . bylo malo pikseli i wlasnie zauwazylem te ******* przyspieszenie. potem wszedlem w te parametry startowe csa i zauwazylem ze freq z 85 sie samo zmienilo na 75. Mysz kolegi zachowuje sie tak samo. kiedys przez 6 lat mialem monitor i problemu takiego nie bylo, a od 6 miesiecy mam inny bo tamten sie zepsul , ten jest podobny crt 17cali syncmaster 757dfx i problem pojawia sie drugi raz od tych 6 miesiecy tylko ze kiedys jakos tam czulosc zmniejszylem w grze i problem znikł ? albo ja sie przyzwyczailem do tych zachowan myszki nie wiem juz. No a teraz jest konkretna zalamka bo nie moge sie przyzwyczaic zmieniam to czulosc w grze i nic nie pasuje myszka ciagle troche wariuje, nie moge wycelowac. kiedys sa jedynm ruchem reka obracalem sie w grze o 180 stopni a teraz o jakies 90 stopni . Jeszcze raz powtorze , kursor lata przyspieszony , czuje jakbym nie mial kontroli nad myszka , ja rusze w prawo to ona jeszcze doda od siebie, reaguje za szybko czy jaki kij, nie jest precyzyjna. aaa i zapomnialem , robilem formata a problem jak jest tak jest. czyja to wina ? portu usb , karty graficznej , czy moze tego zakletego monitora?! POMOCY BO NIE MOGE GRAC ESLA XD
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 23:28 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

problem z myszką

Post27 kwie 2011, 23:27

Witam, można spróbować myszkę usunąć przez menedżer urządzeń co ją powinno przeinstalować po ponownym włączeniu ale musisz się przygotować też na ewentualność pracy na samej klawiaturze po restarcie, a zatem będziesz musiał trafić do menedżera urządzeń przez klawę i tam ponowną instalację tej myszy.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2011, 12:59

a skanowałeś kompa pod względem wirków itp
pobierz to i przeskanuj
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

mikroeis

Użytkownik

Post28 kwie 2011, 17:59

formata robilem i problem nie znikł wiec nie bd skanowal

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post28 kwie 2011, 18:08

Przeczyść myszkę.
Zainstaluj sterowniki do swojej płyty głównej Chipset.
Zainstaluj Service Pack 3 dla Windows XP PL .
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”