problem z myszką, samopoczynnie się przestawiła na 75Hz z 85
-
Witam , posiadam mysz usb prestigio sam nie wiem jaka jest dokladnie zgubilem puidelko 1000 dpi tu macie do niej zdjecie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Podkladka The ARt o hi - tech. myszke mam dobre 1.5 roku a od 4 mysz zachowuje sie dziwnie , czuc przyspieszenie , niedokladnosc w jej pracy, dziwne zachowanie . utrudnia mi to gre w cs'a. problem wystepuje tez na pulpicie wszedzie. Dodam ze odswiezanie w monitorze ustawione mam na 75 a w cs w parametrach startowych w steamie wpisuje komendy -freq 85 ( wskazuje ilosc hz z ktorymi gra bedzie sie odpalac ) i komendy na akcelerazje myszki. No i 4 dni temu wszedlem w csa i obraz byl taki za brdzo trzezwy . bylo malo pikseli i wlasnie zauwazylem te ******* przyspieszenie. potem wszedlem w te parametry startowe csa i zauwazylem ze freq z 85 sie samo zmienilo na 75. Mysz kolegi zachowuje sie tak samo. kiedys przez 6 lat mialem monitor i problemu takiego nie bylo, a od 6 miesiecy mam inny bo tamten sie zepsul , ten jest podobny crt 17cali syncmaster 757dfx i problem pojawia sie drugi raz od tych 6 miesiecy tylko ze kiedys jakos tam czulosc zmniejszylem w grze i problem znikł ? albo ja sie przyzwyczailem do tych zachowan myszki nie wiem juz. No a teraz jest konkretna zalamka bo nie moge sie przyzwyczaic zmieniam to czulosc w grze i nic nie pasuje myszka ciagle troche wariuje, nie moge wycelowac. kiedys sa jedynm ruchem reka obracalem sie w grze o 180 stopni a teraz o jakies 90 stopni . Jeszcze raz powtorze , kursor lata przyspieszony , czuje jakbym nie mial kontroli nad myszka , ja rusze w prawo to ona jeszcze doda od siebie, reaguje za szybko czy jaki kij, nie jest precyzyjna. aaa i zapomnialem , robilem formata a problem jak jest tak jest. czyja to wina ? portu usb , karty graficznej , czy moze tego zakletego monitora?! POMOCY BO NIE MOGE GRAC ESLA XD
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 23:28 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
problem z myszką
Witam, można spróbować myszkę usunąć przez menedżer urządzeń co ją powinno przeinstalować po ponownym włączeniu ale musisz się przygotować też na ewentualność pracy na samej klawiaturze po restarcie, a zatem będziesz musiał trafić do menedżera urządzeń przez klawę i tam ponowną instalację tej myszy.
- janpas
- Kontaktowanie:
a skanowałeś kompa pod względem wirków itp
pobierz to i przeskanuj
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
pobierz to i przeskanuj
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
formata robilem i problem nie znikł wiec nie bd skanowal
- XMan
Przeczyść myszkę.
Zainstaluj sterowniki do swojej płyty głównej Chipset.
Zainstaluj Service Pack 3 dla Windows XP PL .
Zainstaluj sterowniki do swojej płyty głównej Chipset.
Zainstaluj Service Pack 3 dla Windows XP PL .
-
- Reklama