Problem polega na tym , że po włożeniu płytki do napędu komputer restartuje się . Po restarcie można normalnie odtworzyć zawartość płyty . Każde włożenie płyty CD lub DVD kończy się restartem komputera .
To nie jest mój komputer . System Win XP .
Płyta główna Intel D 865 PERL . Chipset i865p/pe/g/1848p
Nie mam pomysłu jaka może być przyczyna tego problemu .
Być może ktoś coś pomoże lub da jakąś wskazówkę co z tym zrobić .
Problem z napędem CD/DVD
- leon1956
Problem z napędem CD/DVD
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- XMan
Problem z napędem CD/DVD
Zainstalowane:
1. SP3
2. Chipset
3. Firmware

1. SP3
2. Chipset
3. Firmware

- seba86mu
Problem z napędem CD/DVD
Czy restart komputera następuje również po włożeniu płyty, gdy nie jest uruchomiony system operacyjny, np. w BIOS-ie ?
Jak połączony jest napęd z płytą główną ?
Domyślam się, że poprzez taśmę IDE ATA, ale do którego kanału w płycie głównej, IDE0 czy IDE1 ?
Napęd jest na tej samej taśmie co dysk twardy czy na osobnej ?
W jakim trybie pracuje napęd, MASTER (MA) czy SLAVE (SL) - chodzi o ustawienie zworki w napędzie ?
Jak połączony jest napęd z płytą główną ?
Domyślam się, że poprzez taśmę IDE ATA, ale do którego kanału w płycie głównej, IDE0 czy IDE1 ?
Napęd jest na tej samej taśmie co dysk twardy czy na osobnej ?
W jakim trybie pracuje napęd, MASTER (MA) czy SLAVE (SL) - chodzi o ustawienie zworki w napędzie ?
- leon1956
Problem z napędem CD/DVD
Dzięki za pomoc . Napęd wcześniej działał normalnie więc podłączenie jest ok.i nic nie było zmieniane .
Muszę sprawdzić i ewentualnie zainstalować to co napisał XMan .
Jak będę miał możliwość dostępu do tego kompa to wszystko sprawdzę . Prawdę mówiąc pierwszy raz z takim problemem się spotkałem .
Jak coś będę wiedział to napiszę .
Pozdrowienia
Muszę sprawdzić i ewentualnie zainstalować to co napisał XMan .
Jak będę miał możliwość dostępu do tego kompa to wszystko sprawdzę . Prawdę mówiąc pierwszy raz z takim problemem się spotkałem .
Jak coś będę wiedział to napiszę .
Pozdrowienia
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
- Reklama