Problem z napięciem lub zasilaczem?
-
A więc zapewne jak wiecie do nie dawna miałem problem z przegrzewaniem się procka ale już to załatwiłem i mam otwartą obudowę ale no teraz nie pokoji mnie napięcie w programie everest przy dłuszym graniu w Sims 3 napiecie +12V - mam 11.58 -11.26 nie wiem jakim cudem xD ale jak jest bez niczego jest stałe 11.58 w sensie nie obciązony
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sprawdź jeszcze w Biosie. Czy posiadasz miernik elektryczny?
Jaką Masz konfigurację komputera i zasilacz?
Jaką Masz konfigurację komputera i zasilacz?
-
hehe... a więc to tak:
- Amd Athlon 64 X2 5000+ 2x2,66ghz
- 2gb Ram
- Gigabyte GA-MA69VM-S2
- (GainWard)GeForce GTS 250
- Chieftec 500AB-A
- Amd Athlon 64 X2 5000+ 2x2,66ghz
- 2gb Ram
- Gigabyte GA-MA69VM-S2
- (GainWard)GeForce GTS 250
- Chieftec 500AB-A
- mint1991
- Kontaktowanie:
heros1303 pisze:mam otwartą obudowę
Radzę Ci ją zamknąć bo jak jest otwarta to jest wbrew pozorom gorszy przepływ powietrza. Przy zamknietej wentylator lepiej zasysa chłodne powietrze, które przepływa przez jednostkę centralną.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ale podaj napięcia z Biosu jeszcze i co z miernikiem?
-
Ale przy zamkniętej nie da się w nic grać bo po paru sekundach prawie 1 minut się wyłacza bo się procesor przegrzewa:)
Nie nie mam miernika xD
Cienko będzie chyba ale obudowę mam se zamiar już jakąś skombinować z 6 wentylami xD ale mnie te napiecie to zrobiło wrażnieje niskie chyba ale przy obciążeniu? a w biosie nie mam co sprawdzać bo zapewne będzie tak jak w everescie z temperaturą xD więc everest dobrze wskazuję zresztą ten spadek się pojawia po paru minutach gry w sims 3 ale chyba też w call of duty 4 nie spoglądałem ale chyba też ale nie aż tak jak te bardziej zasobożerne xD
Nie nie mam miernika xD
Cienko będzie chyba ale obudowę mam se zamiar już jakąś skombinować z 6 wentylami xD ale mnie te napiecie to zrobiło wrażnieje niskie chyba ale przy obciążeniu? a w biosie nie mam co sprawdzać bo zapewne będzie tak jak w everescie z temperaturą xD więc everest dobrze wskazuję zresztą ten spadek się pojawia po paru minutach gry w sims 3 ale chyba też w call of duty 4 nie spoglądałem ale chyba też ale nie aż tak jak te bardziej zasobożerne xD
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak się przegrzewa, to wiatraki wyczyść (ten w zasilaczu też można), a jak to nic nie da, zmień pastę termoprzewodzącą na procesorze.
Napięcia z biosu nie muszą być takie same jak w Evereście. Wszystko zależy od poprawności rozpoznawania modelu czujnika przez ten program.
Napięcia z biosu nie muszą być takie same jak w Evereście. Wszystko zależy od poprawności rozpoznawania modelu czujnika przez ten program.
-
- Reklama