Problem z partycjami, o połowę za mały rozmiar

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
przemek987654321

Użytkownik

Post24 lis 2012, 20:30

Witam. Otóż jakiś czas temu zainstalowałem system linux. Jednak przerósł mnie trochę chodź nie jest zły. Jednak musiałem ponownie wrócić na windows xp. Wszystko fajnie jednak mam problem z partycjami. Otóż udało mi się postawić system na utworzonej nowej partycji o rozmiarze 40gb czy jakoś tak. A dysk cały to 80gb. Próbowałem przez system jednak o nie widział nic poza tą partycją. Zaś program gparted również. Dysk ten drugie 40gb zniknęło jakby z niewiadomych przyczyn. Wie ktoś jak te 40gb przywrócic?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z partycjami

Post24 lis 2012, 22:24

Jak nie Masz tam ważnych danych to wyzerowałbym go i na nowo założył partycje.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
TitoBandito

Użytkownik

Post26 lis 2012, 09:58

Klikasz LPM na Start, następnie PPM na Komputer. Z menu które się pojawi wybierasz Zarządzaj. Teraz przechodzisz do Magazyn i Klikasz Zarządzaj Dyskami. Wybierasz swój dysk i klikasz na niego PPM. Z menu wybierasz Rozszerz Wolumin i klikasz LPM. Teraz wybierasz maksymalny rozmiar woluminu i postępujesz zgodnie z tym co jest napisane w wyskakujących okienkach. Po wszystkim restart kompa i "włala". :clever:

przemek987654321

Użytkownik

Post27 lis 2012, 16:09

Właśnie tam nie widać go. Poza tym nie mam tam takiej opcji chyba że źle patrze.

A jak zerować tego twardziela?

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”