Problem z partycjami, o połowę za mały rozmiar
-
Witam. Otóż jakiś czas temu zainstalowałem system linux. Jednak przerósł mnie trochę chodź nie jest zły. Jednak musiałem ponownie wrócić na windows xp. Wszystko fajnie jednak mam problem z partycjami. Otóż udało mi się postawić system na utworzonej nowej partycji o rozmiarze 40gb czy jakoś tak. A dysk cały to 80gb. Próbowałem przez system jednak o nie widział nic poza tą partycją. Zaś program gparted również. Dysk ten drugie 40gb zniknęło jakby z niewiadomych przyczyn. Wie ktoś jak te 40gb przywrócic?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem z partycjami
Jak nie Masz tam ważnych danych to wyzerowałbym go i na nowo założył partycje.
- TitoBandito
Klikasz LPM na Start, następnie PPM na Komputer. Z menu które się pojawi wybierasz Zarządzaj. Teraz przechodzisz do Magazyn i Klikasz Zarządzaj Dyskami. Wybierasz swój dysk i klikasz na niego PPM. Z menu wybierasz Rozszerz Wolumin i klikasz LPM. Teraz wybierasz maksymalny rozmiar woluminu i postępujesz zgodnie z tym co jest napisane w wyskakujących okienkach. Po wszystkim restart kompa i "włala". 

-
Właśnie tam nie widać go. Poza tym nie mam tam takiej opcji chyba że źle patrze.
A jak zerować tego twardziela?
A jak zerować tego twardziela?
- lewy
-
- Reklama