Witam, mam pod ręką laptopa mojej znajomej, Lenovo T410s, problem w nim jest taki, że strasznie wolno zaczął działać na nim system, różne aplikacje, często włącza się dopiero za 2 razem. Od razu zdawało mi się, że to bez sensu, aby zrobił to jakiś wirus czy oprogramowanie, próbowałem więc zrobić skan HD Tune, ale w ogóle nie wyświetlił mi smarta, zamieszczam więc smart z Crystal disc info, po tym jak zobaczyłem 10 realokowanych sektorów postanowiłem zrobić skan MHDD, jest jednak pewien problem, ponieważ po 30 sekundach skanowania komputer wyłącza się jakby nigdy nic i jest dość porządnie nagrzany. Proszę o interpretację SMART i pomoc w rozwiązaniu problemu. wydaje mi się, że to całkowicie wina dysku.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam tylko, że temp. na płycie głównej i procku I5 560M wynosi ok 65-70 stopni, czasem aż 80.
Problem z płynnością działania systemu i dyskiem
-
- janpas
- Kontaktowanie:
witam dysk posiadanie 10 a 254 bady w atrybucie 05
i to prawdopodobnie jest przyczyną że zwolnił
dostał badów i dysk kwalifikuje się do wymiany
co do wyłączania poczekaj na ekspertów w tej dziedzinie
i to prawdopodobnie jest przyczyną że zwolnił
dostał badów i dysk kwalifikuje się do wymiany
co do wyłączania poczekaj na ekspertów w tej dziedzinie
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
Problem pojawia się także podczas testowania pamięci Memtestem, w okolicach 20 (4-5 minut) laptop wyłącza się, po czym normalnie można go już odpalić.
Tu zamieszczam screena z temperatur podczas ogladania 2 filmow na youtube :
Na pewno powinienem zacząć od wymiany pasty, ale czy taka temperatura płyty nie świadczy o poważniejszym uszkodzeniu ?
Tu zamieszczam screena z temperatur podczas ogladania 2 filmow na youtube :
Na pewno powinienem zacząć od wymiany pasty, ale czy taka temperatura płyty nie świadczy o poważniejszym uszkodzeniu ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czyszczenie z kurzu i sprawdzenie wentylatora to raz czy załącza się zawsze, a dwa to smarowanie pastą na nowo. Za duże te temperatury,
-
- Reklama