Odrazu mówię, że próbowałem sterowników różnorodnych, do ATI z strony producenta laptopa ASUS K50AB i najnowszych - do monitora też. Nawet format nie pomaga, ale do rzeczy:
Mam laptop ASUS K50AB i monitor Belinea 2225 S1W, po podłączeniu maksymalna rodziałka to 1600x1200 i nie mogę dać na tą jaka powinna być 1680x1050 :/ Co zrobić? W ustawieniach rozdzielczości ekranu pisze jako EKRAN: Urządzenie wyświetlające na: VGA, a powinno pisać Belinea 2225 S1W, pamietam ze kiedys mi wszystko chulało ok :/
PS. Tu znalazłem podobny problem, ale nie wiem jak, jaki, gdzie PIN wyciąć :/
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Próbowałem też inny kabel i jest dalej to samo.
Problem z rozdzielczością monitora
- stilio
W ustawieniach rozdzielczości ekranu pisze jako EKRAN: Urządzenie wyświetlające na: VGA
Moim zdaniem nie warto zmieniać identyfikatora tak jak piszą w poradniku tylko zacząć od odinstalowania sterownika monitora i zainstalowania najnowszej dostępnej wersji ze strony producenta, sam piszesz że monitor nie jest rozpoznawany i to problem może być w nie do końca poprawnym zainstalowaniu się sterowników.
-
Próbowałem wszystkiego już, najróżniejszych sterowników.
- rokko
- Kontaktowanie:
a) Podłączasz zewnętrzny monitor do lapka
b) Po rozpoznaniu monitora wchodzisz do menedżera urządzeń
c) Klikasz na to urządzenie "Urządzenie wyświetlające na: VGA" prawym przyciskiem myszy i wybierasz Aktualizuj sterownik
d) Wybierasz opcję drugą i ręcznie wskazujesz pliki sterownika
Sterownik monitora pobierasz ze strony producenta, rozpakowujesz go i w tymże właśnie kreatorze wskazujesz folder zawierający pliki CAT, SYS, INF. Można też PPM na pliku INF i wybrać zainstaluj z menu kontekstowego.
Po tym będą dostępne wszystkie tryby.
Tak instalowałeś sterownik?
PS Ta metoda powinna zadziałać, przynajmniej u mnie działa na Viście 32 bit z monitorem Belinea 17''.
b) Po rozpoznaniu monitora wchodzisz do menedżera urządzeń
c) Klikasz na to urządzenie "Urządzenie wyświetlające na: VGA" prawym przyciskiem myszy i wybierasz Aktualizuj sterownik
d) Wybierasz opcję drugą i ręcznie wskazujesz pliki sterownika
Sterownik monitora pobierasz ze strony producenta, rozpakowujesz go i w tymże właśnie kreatorze wskazujesz folder zawierający pliki CAT, SYS, INF. Można też PPM na pliku INF i wybrać zainstaluj z menu kontekstowego.
Po tym będą dostępne wszystkie tryby.
Tak instalowałeś sterownik?
PS Ta metoda powinna zadziałać, przynajmniej u mnie działa na Viście 32 bit z monitorem Belinea 17''.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Tak robiłem 

- rokko
- Kontaktowanie:
Podaj mi link do tego sterownika który instalowałeś lub też jak Masz go na dysku wykonaj:
Rozpakuj paczkę ze sterownikami przykładowo na Pulpit, muszą być widoczne w folderze pliczki cat, inf, sys oraz ewentualnie inne.
Uruchom wiersz poleceń
Start => Uruchom => cmd
Przejdź do tego katalogu
Teraz listujemy wszystkie pliki i kierujemy wynik do pliku wynik.txt
W tym samym folderze co sterownik powstanie plik wynik.txt Otwórz go notatnikiem, skopiuj treść i wklej ją na wklej.org lub inny tego typu serwis, w treści postu podając link do tejże wklejki.
Teraz pora na listowanie plików sterownika.
Uruchom menedżer urządzeń
Start => Uruchom => devmgmt.msc
Kliknij PPM na nierozpoznanym monitorze (Urządzenie wyświetlające na: VGA) i wybierz Właściwości
Przejdź na zakładkę sterownik
Kliknij Szczegóły sterownika.
W kolejnym oknie będą wylistowane pliki, których używa wskazane urządzenie. Spisz nazwy lub zrób zrzut ekranu z podglądem na okno "Szczegóły pliku sterownika" i podaj tę informacje na forum.
Rozpakuj paczkę ze sterownikami przykładowo na Pulpit, muszą być widoczne w folderze pliczki cat, inf, sys oraz ewentualnie inne.
Uruchom wiersz poleceń
Start => Uruchom => cmd
Przejdź do tego katalogu
Kod: Zaznacz cały
cd /d "C:\users\twoja_nazwa_usera\Desktop\nazwa_folderu_sterownika"
Teraz listujemy wszystkie pliki i kierujemy wynik do pliku wynik.txt
Kod: Zaznacz cały
dir /s >wynik.txt
W tym samym folderze co sterownik powstanie plik wynik.txt Otwórz go notatnikiem, skopiuj treść i wklej ją na wklej.org lub inny tego typu serwis, w treści postu podając link do tejże wklejki.
Teraz pora na listowanie plików sterownika.
Uruchom menedżer urządzeń
Start => Uruchom => devmgmt.msc
Kliknij PPM na nierozpoznanym monitorze (Urządzenie wyświetlające na: VGA) i wybierz Właściwości
Przejdź na zakładkę sterownik
Kliknij Szczegóły sterownika.
W kolejnym oknie będą wylistowane pliki, których używa wskazane urządzenie. Spisz nazwy lub zrób zrzut ekranu z podglądem na okno "Szczegóły pliku sterownika" i podaj tę informacje na forum.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Wynik.txt
Sterownik
Szczegóły pliku sterownika
Jakbym usunął sterownik w menadżerze urządzeń zamiast Belinea 2225 S1W...
... pisałoby
Sterownik
Szczegóły pliku sterownika
Jakbym usunął sterownik w menadżerze urządzeń zamiast Belinea 2225 S1W...
... pisałoby
- stilio
A spod konta Administrator spróbuj zainstalować sterownik ręcznie.
-
- Reklama