Witam!
Mam problem ze słuchawkami. Podczas gry lub rozmowy przez mikrofon przez GG po jakimś czasie dźwięk się zniekształca. Bardzo niewyraźnie słychać. Instalowałem różne sterowniki, grzebałem też w ustawieniach, ale nic nie wskórałem. Jeśli ktoś może mi pomóc proszę odpisać. Z góry dzięki.
Problem ze słuchawkami creative hs 950
- seba86mu
Czy dźwięk się zniekształca tylko w słuchawkach ? W głośnikach dźwięk w tym momencie jest poprawny ?
Pobierz program Everest Ultimate Edition.
Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
-> Multimedia (karta dźwiękowa)
Pobierz program Everest Ultimate Edition.
Otwórz program -> Komputer -> Podsumowanie -> spisz informacje z pozycji:
-> Nazwa płyty głównej
-> Mikroukład płyty głównej
-> Multimedia (karta dźwiękowa)
-
W tym momencie głos w głośnikach jest w porządku, zniekształca się tylko w słuchawkach.
Informacje, o które prosiłeś:
Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-8I915P Duo v2
Mikroukład płyty głównej:i915P
Karta dźwiękowa: Realtek ALC850 @ Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [B-1]
Informacje, o które prosiłeś:
Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-8I915P Duo v2
Mikroukład płyty głównej:i915P
Karta dźwiękowa: Realtek ALC850 @ Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [B-1]
- seba86mu
Wiec najprawdopodobniej wina leży po stronie słuchawek. Jeżeli masz jakieś inne słuchawki, to podłącz i sprawdź czy dźwięk odtwarzany jest poprawnie.
Zwróć uwagę na przewód słuchawek czy nie jest on w jakiś sposób uszkodzony poprzez złamanie, czy przytrzaśnięcie. Poruszaj przewodami przy samych głośniczkach słuchawek i sprawdzaj czy jakość dźwięku się nie poprawia.
Być może jakaś usterka wystąpiła na podręcznym potencjometrze regulacji głośności na przewodzie.
Czy wcześniej słuchawki działały poprawnie czy problem był z nimi od początku ?
Jeżeli słuchawki są na gwarancji trzeba będzie je chyba reklamować, jeżeli nic nie poskutkuje.
Zwróć uwagę na przewód słuchawek czy nie jest on w jakiś sposób uszkodzony poprzez złamanie, czy przytrzaśnięcie. Poruszaj przewodami przy samych głośniczkach słuchawek i sprawdzaj czy jakość dźwięku się nie poprawia.
Być może jakaś usterka wystąpiła na podręcznym potencjometrze regulacji głośności na przewodzie.
Czy wcześniej słuchawki działały poprawnie czy problem był z nimi od początku ?
Jeżeli słuchawki są na gwarancji trzeba będzie je chyba reklamować, jeżeli nic nie poskutkuje.
- XMan
Problem ze słuchawkami, na Viście może być również problem ze sterownikami.
Jaką masz wersję ?
Realtek AC'97 Audio Driver (Win. Vista, Windows 7)

Podobny problem na Viście ale inna karta dźwiękowa oraz sterowniki :
/viewtopic.php?p=34589#34589
Jaką masz wersję ?
Realtek AC'97 Audio Driver (Win. Vista, Windows 7)

Podobny problem na Viście ale inna karta dźwiękowa oraz sterowniki :
/viewtopic.php?p=34589#34589
-
- Reklama