Witam
Ostatnio mam pewne problemy z moim kompem. Podczas uruchomienia komputera pojawia się komunikat: "a disk read error occurred press ctrl+alt+del to restart". Jedyne co pomaga to wyjęcie taśmy z dysku i włożenie jej na nowo. Wtedy czasami za pierwszym a czasami za drugim razem komputer się uruchamia normalnie. Wcześniej pojawiał mi się komunikat "missing operating system" lub "primary master hard disk error". Raz pojawił mi się też bluescreen z błędem ataport.sys i mc.update.dll. Nie mam pojęcia czy dysk jest uszkodzony dlatego zrobiłem test HDD Tune. Bardzo proszę o sprawdzenie i poradę co dalej robić.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Prośba o sprawdzenie analizy w HDD Tune
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
A wiec tak masz dużo błędów komunikacyjnych, tak wiec na początek wymień taśme która łączy dysk z płytą.
Dodatkowo masz bada logicznego który wymaga remapowania, tak wiec na początek postaraj się to zremapować programem victoria, wtedy nie utracisz danych i może sie uda
Dodatkowo masz bada logicznego który wymaga remapowania, tak wiec na początek postaraj się to zremapować programem victoria, wtedy nie utracisz danych i może sie uda

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
ok, dzięki. Czy dla mojego dysku WDC WD500AAKS ma znaczenie czy kupię kabel Sata 2 czy Sata3?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Kupuj SATA-II, gdyż dysk ma tylko ten interfejs.
-
- Reklama