przenośny router wifi

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
jogaSensei

Użytkownik

przenośny router wifi

Post15 kwie 2016, 20:29

Witam, w moim urządzeniu służbowym padł modem co zmusza mnie do poszukiwania zewnętrznego źródła internetu w pracy, z urządzenia korzystam najczęściej na obszarach wiejskich, więc potrzebna mi jest nie tyle szybkość internetu, co sam DOSTĘP (3g w zupełności wystarczy).
Jednocześnie router jakiego potrzebuję powinien być w stanie wytrzymać przynajmniej 8 godzin pracy bez ładowania.
Czy ktoś orientuje się w temacie i jest w stanie polecić jakiś sprzęt? (cena też gra rolę, zależy mi na czymś w miarę tanim, może być z drugiej ręki).
Przez chwilę zastanawiałem się nad tym, czy nie kupić jakiegoś taniego smartfona bez simlocka, może nawet z dual sim i używać go jako routera wifi, ale domyślam się, że taki smartfon antenę modemową ma pewnie słabszą niż urządzenie przeznaczone konkretnie do takiej czynności?
Rozważam też kupno jakiegoś najtańszego przenośnego routera na allegro i dokupienie power banku.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. pozdrawiam

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”