W jaki sposób sprawdzić jaką przepustowość ma mostek północny?
Moja płyta to Epox EP-8RDA3(I) na chipsecie
nVIDIA nForce2 Ultra 400
Przepustowość mostka północnego, jak sprawdzić
- misiatm
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 23:22 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Przepustowość mostka północnego
Hmm, co Masz na myśli jako przepustowość? Sprawdzałeś co pokazuje everest w wersji Ultimate, czy nie ma tam potrzebnej danej?
- misiatm
Nie widzę nic w Evereście.
Walnęła mi grafika i kolega mówił, że nie warto kupować większej karty, niż może przepuścić mostek pólnocny.
Dodam, że oprócz płyty, ktorej model już wymieniłem mam procek AMD Duron 1,8 GHz, RAM 1 GB, zasilacz 400 W.
Nie wiem jaka kartę teraz kupić pod AGP, miałem NVidia GeForce 7800GS GAINWARD, ale teraz na niej nie mogę nawet filmu obejrzeć. Kompletnie zwiesza.
Walnęła mi grafika i kolega mówił, że nie warto kupować większej karty, niż może przepuścić mostek pólnocny.
Dodam, że oprócz płyty, ktorej model już wymieniłem mam procek AMD Duron 1,8 GHz, RAM 1 GB, zasilacz 400 W.
Nie wiem jaka kartę teraz kupić pod AGP, miałem NVidia GeForce 7800GS GAINWARD, ale teraz na niej nie mogę nawet filmu obejrzeć. Kompletnie zwiesza.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Bo to wina bardziej procesora, on nie daje rady tej karcie. Pozostaje jedynie próba odpalania na starszych sterownikach, jak dobrze pamiętam z wersji 176, aktualizacja DirectX i najlżejsze kodeki.
- misiatm
cosik_ktosik pisze:najlżejsze kodeki.
Co masz na myśli???
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W sensie nie instaluj wielu kodeków, jedna paczka wystarczy K-Lite np ale nie w wersji Full, odznacz niepotrzebne kodeki.
-
- Reklama