Realtek HD Audio - problem błedy w nagraniu
- Hajkenek
Witam mam taki problem, że kiedy nagrywam sobie głos programem Audacity, to po odtworzeniu w niektórych momentach są strzały i przyśpieszenie. Denerwujące to jest
Co z tym zrobić

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie używałem programiku ale mogę podejrzewać, że to kodeki nieodpowiednie do procesora. A więc popróbuj ze zmianą w ustawieniach.
- voluu
- Kontaktowanie:
Spróbuj program Cool Edit Pro 2.1
J/w.
Kopałeś coś we właściwościach dźwięku?
J/w.
Kopałeś coś we właściwościach dźwięku?

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- Hajkenek
Vol pisze:Kopałeś coś we właściwościach dźwięku?
Kopałem kopałem, bo mam problem z tą kartą już długi czas miałem takie problemy, może ktoś się zna na tej karcie:
Chciałbym nagrywać dwoma programami jednym dźwięk systemu(mikstereo) drugim mikrofon, ale jeżeli w jednym ustawie mikstereo to w drugim też się ustawia, a jak w jednym mikrofon to w drugim też się ustawi

Słyszałem, że są karty wielokanałowe, w których można nagrywać kilka ścieżek jednocześnie i kart jednokanałowe. Nigdzie nie mogę znaleźć, czy ktoś wie czy moja karta jest wielokanałowa?
- voluu
- Kontaktowanie:
Integra na bank jednokanałowa.
Wielokanałowe - Audiotrack Prodigy i karty jej pokroju (studyjne).
Po co Ci dwa ślady? Nie łatwiej z tego jednego stereo zrobić mono tak jak potrzebujesz? :>
Wielokanałowe - Audiotrack Prodigy i karty jej pokroju (studyjne).
Po co Ci dwa ślady? Nie łatwiej z tego jednego stereo zrobić mono tak jak potrzebujesz? :>

Sounds Better
- Hajkenek
Nie dokładnie mnie zrozumiałaś. Wytłumaczę po kolei, tak jak mi łatwiej.
Nagrywam gry, jestem let's playerem. Frapsem nagrywam grę, a Audacity chciałbym nagrywać dźwięk mikrofonu. Bo na przykład potem, po nagraniu się okazuje, że gra mnie zagłuszyła i muszę od nowa nagrywać, a jak bym nagrywał frapsem mikstereo, i obraz z gry, a audacity mikrofon to potem w programie do renderowania, złączył bym to w jedno, a jak bym nie gra zagłuszyła to bym siebie pogłośnił.
Nie chodzi o dźwięk monofoniczny, czy stereofoniczny, tylko o nagrywanie z dwóch źródeł, mikstereo i mikrofonu. Odpalam sobie Audacity, włączam nagrywanie tylko mikrofonu, potem włączam grę, i frapsa on nagrywa tylko dźwięki systemu.. i nagrywam.
Nagrywam gry, jestem let's playerem. Frapsem nagrywam grę, a Audacity chciałbym nagrywać dźwięk mikrofonu. Bo na przykład potem, po nagraniu się okazuje, że gra mnie zagłuszyła i muszę od nowa nagrywać, a jak bym nagrywał frapsem mikstereo, i obraz z gry, a audacity mikrofon to potem w programie do renderowania, złączył bym to w jedno, a jak bym nie gra zagłuszyła to bym siebie pogłośnił.
Nie chodzi o dźwięk monofoniczny, czy stereofoniczny, tylko o nagrywanie z dwóch źródeł, mikstereo i mikrofonu. Odpalam sobie Audacity, włączam nagrywanie tylko mikrofonu, potem włączam grę, i frapsa on nagrywa tylko dźwięki systemu.. i nagrywam.
- voluu
- Kontaktowanie:
To w programie CoolEditPro trzeba ustawić nagrywanie z mikrofonu i z wejścia liniowego, ale potrzebujesz kabelek jack-jack.
Łączysz zielone gniazdo z niebieskim (na 90%) gniazdem i jako jeden ślad robisz wejście liniowe (dźwięki z gry)
Jako drugi ślad robisz dźwięk mikrofonu, w którym ustawiasz (we właściwościach karty):
Microfon: 100%
Inne dźwięki: 0%
Jak to nie zadziała to albo czeka Cię kupno drugiej karty dźwiękowej, albo najpierw nagrywanie obrazu i dźwięku z gry a potem komentarzy.
Łączysz zielone gniazdo z niebieskim (na 90%) gniazdem i jako jeden ślad robisz wejście liniowe (dźwięki z gry)
Jako drugi ślad robisz dźwięk mikrofonu, w którym ustawiasz (we właściwościach karty):
Microfon: 100%
Inne dźwięki: 0%
Jak to nie zadziała to albo czeka Cię kupno drugiej karty dźwiękowej, albo najpierw nagrywanie obrazu i dźwięku z gry a potem komentarzy.

Sounds Better
- Hajkenek
Mógł bym taka dokładną instrukcje
, mam kabel jack, jack pod ręką, ale dokładnie nie rozumiem, dodam ze nie działa mi gniazdo zielone, bo sie połamało, ale mam 6 naprzemiennych gnaizd 
Tutaj zdjecie
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Tutaj zdjecie
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- voluu
- Kontaktowanie:
Wesoła twórczość:

Chyba pójdę na ASP

Chyba pójdę na ASP

Sounds Better
- Hajkenek
Z skąd ma iść głos, bo na razie to złączyłem głośniki, a pod które gniazdo podłaczyć głośniki/słuchawki
- voluu
- Kontaktowanie:
A, bo jeszcze jakoś trzeba słuchać 
No to potrzebujesz takiego cuda, Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Chyba, że ustawisz na 5.1 i podłączysz pod centralne (jeśli masz tyle wejść).

No to potrzebujesz takiego cuda, Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Chyba, że ustawisz na 5.1 i podłączysz pod centralne (jeśli masz tyle wejść).

Sounds Better
- Hajkenek
mam 6 gniazd więc luzik, ale jak by co trójnik też mam
Coś dupnie chodzi. Wiem, że jestem głupi, ale jeszcze nie rozumiem 1 części - mi trzeba jak dziecku

Coś dupnie chodzi. Wiem, że jestem głupi, ale jeszcze nie rozumiem 1 części - mi trzeba jak dziecku

- voluu
- Kontaktowanie:

Sounds Better
- Hajkenek
Tak to wiem :-\ ale jak to z cooledit bo cos mi nie dziala
- voluu
- Kontaktowanie:

Chociaż może nie będzie potrzebne mostkowanie, jeśli program rozpozna kartę dźwiękową tak:
Realtek HD Audio Input
Realtek HD Audio Output

Sounds Better
-
- Reklama