Cześć,
Chciałem się doradzić w zakupie routera, mam internet z multimedii prędkość do 60MB, dostałem do tego modem cisco EPC 3208 jednak potrzebuje teraz do niego jakiegoś routera z tym wejściem WAN i wifi. Router do 150 zł musi posiadać oczywiście wifi, najczęściej będzie się łączył z 3 urządzeniami. No i dobrze by było gdyby sygnał wifi był dobry na odległości co najmniej 15 metrów.
PS: i jeszcze dopytam czy byłaby możliwość żeby zastąpić dwa urządzenia jednym tzn. żeby to był taki modem z routerem z wifi do którego można by podłączyć telewizor i telefon i w jakich granicach cenowych można kupić takie cacko
Router do 150 zł
- lewy
Router do 150 zł
Co do rouetra z modemem, to powiem tak, przy tych wymaganiach 15 metrów to dowolny. Chyba, że mieszkasz w schronie ze ścianami na 3 metry 
Aby dobrać Tobie router nusiałbym wiedzieć jakie to dokładnie łącze, jakie połączenie pppoa cz y pppoe oraz jakim kablem się łączysz.

Aby dobrać Tobie router nusiałbym wiedzieć jakie to dokładnie łącze, jakie połączenie pppoa cz y pppoe oraz jakim kablem się łączysz.
-
Router do 150 zł
oooo Matko Bosko, z tym pppoa i pppoe to nie mam pojęcia, próbowałem sprawdzić co to za ustrojstwo w necie i z czym to się je ale rozumiem z tego tyle co z chińskiej pisowni. (Jeśli da się to jakoś sprawdzić to prosiłbym o wskazówkę). Jeśli chodzi o kabel no to do modemu jest normalnie wkręcony taki kabel jak od anteny satelitarnej, to się chyba fachowo nazywa kabel koncentryczny, no a do komputera podpinam się normalnie ethernetowym ale to raczej oczywiste.
Co do wymagań no to cóż mieszkam w domu jednorodzinnym, ale jak będzie łapać dobry sygnał na 15 metrów w każdą stronę to powinno mi wystarczyć
-- 06 lis 2014, 17:28 --
a taki router będzie odpowiedni? : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Bo z tego routeru z modemem to raczej zrezygnuje bo ponoć modemu nie można używać innego niż od dostawcy
Co do wymagań no to cóż mieszkam w domu jednorodzinnym, ale jak będzie łapać dobry sygnał na 15 metrów w każdą stronę to powinno mi wystarczyć

-- 06 lis 2014, 17:28 --
a taki router będzie odpowiedni? : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Bo z tego routeru z modemem to raczej zrezygnuje bo ponoć modemu nie można używać innego niż od dostawcy
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Router do 150 zł
A czy w obecnym modemie jest jakaś konfiguracja aby sprawdzić jakiego łącza używasz? To ważne aby coś doradzać.
-
Router do 150 zł

na razie mam dostępne tylko to choć wątpię żeby było tu coś przydatnego jutro zadzwonię do operatora i się spytam o hasło i login bo standardowy admin nie działa.
-- 08 lis 2014, 11:38 --
Niestety ale do konfiguracji modemu się nie dostanę

A czy nie ma jakiejś innej metody na sprawdzenie tego?
A teki router: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama