Mój kochany komputerek sięga już 5 lat i większość gier nie pozwala mi włączyć, nadszedł ten moment, żeby zafundować sobie nowy.
Lubię wszystko rozmyślić, żeby potem nie żałować, dlatego piszę do ekspertów.
Zerkam na stronę Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Niedawno do mojego komputera dokupiłem kartę graficzną i zasilacz (Geforce GTS 450 oraz MODxStream-Pro 500W)
Chcę kupić cały komputer, poza tymi 2 rzeczami za około 2500 zł. (może być mniej, może być więcej, byle starczył na długo i nie miał z nim problemów)
Zapytam też... do sprzętu który mi polecicie starczy ten zasilacz? jeżeli uważacie że w jakikolwiek sposób nie wystarczy, mogę kupić nowy (lepszy).
Słyszałem że najlepszy zestaw dla mnie będzie :
@down
Co 6 ? chodzi ci o procesor AMD II (6 rdzeniowy) ? myślałem nad tym, ale słyszałem że wielordzeniowe są beznadziejne i intela lepiej
Procesor : Intel Core i5-2500K
Płyta główna : AsRock P67 PRO3 B3 (Kumpel to polecał, ale chyba za drogie - ASUS SABERTOOTH P67 REV 3.0 LGA1155)
Ram : Patriot 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 PGS ELK (uważacie że starczy 4 gb ramu ? czy lepiej 6 )
Wentylator : Xigmatek Gaia SD1283
Dysk Twardy : Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
Nagrywarka DVD : NEC AD-7263S SATA LabelFlash (black)
Obudowa : Aerocool PGS Strike-X czerwona (b/z)
To co podałem, jestem na 99% pewien że kupuję taki wentylator, obudowę, procesor, ale pierw chce zobaczysz wasze opinie

Z góry dzięki wszystkim za pomoc, nie lubię wyrzucać kasy w błoto i pochopnie czegoś kupywać.
Zestaw mam zamiar kupić na esc.pl (złożą mi wszystko, nawet jak nie kupie u nich karty graf. i zasilacza)
Potem u siebie w mieście zapłacę 50zł żeby typek wmontował moją karte graf. i zasilacz oraz wszystko zrobił (w biosie i tp. ) Nie znam się na tym.
Zamawiać będe około 17 października.
aa, chodzi ci o ram. To możę kupie Patriota 2x 4gb (8 gb)
ale co do reszty to opłaca się ten zestawik, nic byście nie zmielili ?
bo nie wiem czy dysk twardy i płyta główna nie będą za słabe