Słuchawki do gier [450zł]

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Rafi66

Użytkownik

Post21 mar 2015, 11:40

Witam.
Szukam słuchawek do gier z wbudowanym mikrofonem tak, żeby mi nie zbierał syfu z zewnątrz.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie użytkowania, wytrzymałości (moje Logitechy g35 pękły ;x) i dobrym mikro, do tego im dłuższy kabel tym lepiej. Co do brzemienia to nie mam pojęcia jaki mi pasuje, bo nigdy się nie interesowałem barwami dźwięku, ale naturalny/zrównoważony by mi najbardziej pasował.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie mam na myśli słuchania muzyki (choć to czasem też robię), tylko o granie w gry typu Counter Strike, gdzie np. jest jak najlepiej słyszeć kroki z jak najdalszej odległości.
Chwalę sobie w moich starych Logitechach "dźwięk 7.1", na prawdę brzmi to ładnie, do tego mikro w nich ma świetną jakość. Fajnie było by jakby ktoś zaproponował jakiś odpowiednik, który będzie bardziej wytrzymalszy i po prostu lepszy, bo już się przejechałem na typowych firmach, które produkują słuchawki "4game/gamingowe" :(
Budżet do 300-450 zł. Musze tylko dodać, że mam zintegrowaną kartę dźwiękową, więc jeśli słuchawki będą potrzebowały dodatkowej pomocy w postaci źródła, to proszę o napisanie tego. Ale mam integre Realteka alc-1150, która jest w stanie uciągnąć słuchawki z tego budżetu (Tak słyszałem od kolegi, jakiś spec od źródeł by się przydał, żeby rozwiać/poprzeć tą tezę)
Moje propozycje to:
    Superlux HMC631 (te dużo osób poleca)
    Hyperx Cloud/Qpad QH-90 (Podobno to samo + tez dużo osób poleca)
    Sennheiser PC 330
    Qpad PREMIUM PRO QH-85
    AKG142 HD
Czekam na jakieś opnie o tych, albo zaproponowanie innych modeli. Może być słuchawki + mikro oddzielne, ale wolałbym headsety, bo nie pojadę na lana z oddzielnym mikro.

-- 21 mar 2015, 12:40 --

Poczytałem o Hyperxach troche i wydaja sie najlepsze, jak myslicie?

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post21 mar 2015, 11:56

Senshy
I jakiś Xonar lepszy do tego, bo na integrze możesz jedynie polatać na słuchawkach biedronkowych.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”