Szukam słuchawek do gier z wbudowanym mikrofonem tak, żeby mi nie zbierał syfu z zewnątrz.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie użytkowania, wytrzymałości (moje Logitechy g35 pękły ;x) i dobrym mikro, do tego im dłuższy kabel tym lepiej. Co do brzemienia to nie mam pojęcia jaki mi pasuje, bo nigdy się nie interesowałem barwami dźwięku, ale naturalny/zrównoważony by mi najbardziej pasował.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie mam na myśli słuchania muzyki (choć to czasem też robię), tylko o granie w gry typu Counter Strike, gdzie np. jest jak najlepiej słyszeć kroki z jak najdalszej odległości.
Chwalę sobie w moich starych Logitechach "dźwięk 7.1", na prawdę brzmi to ładnie, do tego mikro w nich ma świetną jakość. Fajnie było by jakby ktoś zaproponował jakiś odpowiednik, który będzie bardziej wytrzymalszy i po prostu lepszy, bo już się przejechałem na typowych firmach, które produkują słuchawki "4game/gamingowe"

Budżet do 300-450 zł. Musze tylko dodać, że mam zintegrowaną kartę dźwiękową, więc jeśli słuchawki będą potrzebowały dodatkowej pomocy w postaci źródła, to proszę o napisanie tego. Ale mam integre Realteka alc-1150, która jest w stanie uciągnąć słuchawki z tego budżetu (Tak słyszałem od kolegi, jakiś spec od źródeł by się przydał, żeby rozwiać/poprzeć tą tezę)
Moje propozycje to:
- Superlux HMC631 (te dużo osób poleca)
Hyperx Cloud/Qpad QH-90 (Podobno to samo + tez dużo osób poleca)
Sennheiser PC 330
Qpad PREMIUM PRO QH-85
AKG142 HD
-- 21 mar 2015, 12:40 --
Poczytałem o Hyperxach troche i wydaja sie najlepsze, jak myslicie?