Cześć, po dobrych radach z waszej strony związanych z wyborem komputera, pomyślałem, że co do słuchawek też doradzicie mi lepiej niż bym sam wybrał:)
Planuje zakupić jakieś słuchawy do komputera i do nich jakiś mikrofon, żeby w symulatorach się porozumiewać na czacie głosowym. Karte dźwiękową mam zintegrowaną Realtek ALC892. Podpięty mam wzmacniacz (słabej jakości, ale jest) i średniej jakości głośniki;)
Doszedłem do wniosku, że rozmowy będą wygodniejsze na słuchawkach ponieważ wytłumiają dźwięki z zewnątrz.
Początkowo myślałem o sluchawkach za ok 100zł, lecz czytałem, że jakość dźwięku będzie słaba, więc przyszło mi do głowy dorzucić drugie tyle, z tym, że czy jest sens z moją kartą dźwiękową?
czytałem też, że produkty logiego, czy creativa w tym przedziale cenowym są mocno przecenione. Znacie jakieś dobre alternatywy?
Z góry dzięki za pomoc:)
Słuchawki do komputera
- voluu
- Kontaktowanie:
Słuchawki do komputera
Do 200zł:
Superlux HD668B - w tej cenie czasem zagrają lepiej niż niejedne droższe słuchawki - nastawiony na górę i średnicę, bas nie dominuje pasma
AKG K514 MKII - raczej wyróżnione średnie pasmo, bass nie przyprawia o ból głowy
Creative Aurvana Live! - w sumie do 200zł nic lepszego od nich nie znajdziesz, jednak te słuchawki potrzebują lepszego źródła żeby pokazać 'pazur'.
Do tego mikrofon Zalman ZM-MIC1 przypinany na kabel ze słuchawek i teoretycznie mieścisz się w przedziale (25zł ponad plan przy CAL!ach).
Superlux HD668B - w tej cenie czasem zagrają lepiej niż niejedne droższe słuchawki - nastawiony na górę i średnicę, bas nie dominuje pasma
AKG K514 MKII - raczej wyróżnione średnie pasmo, bass nie przyprawia o ból głowy
Creative Aurvana Live! - w sumie do 200zł nic lepszego od nich nie znajdziesz, jednak te słuchawki potrzebują lepszego źródła żeby pokazać 'pazur'.
Do tego mikrofon Zalman ZM-MIC1 przypinany na kabel ze słuchawek i teoretycznie mieścisz się w przedziale (25zł ponad plan przy CAL!ach).

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Słuchawki do komputera
Czyli najlepsze będą creativy?
Jeszcze takie jedno pyt troche niezwiązane z tematem, jakiego odtwarzacza używasz skoro odpychasz winampa (emotikona;))
Jeszcze takie jedno pyt troche niezwiązane z tematem, jakiego odtwarzacza używasz skoro odpychasz winampa (emotikona;))
- voluu
- Kontaktowanie:
Słuchawki do komputera
Tak, zasadniczo tak, ale poczytaj o przygodach CAL!i z kablami (tzw recabling, z tego powodu wybrałem K514 (ale pierwszą ich wersję).
Ten odtwarzacz to foobar2000, według mojej opinii najlepszy odtwarzacz. Ale to dlatego, że nie nawidzę wodotrysków i innych bajerów stosowanych w chociażby Winampie. Jak to mówią: piękno w prostocie.
kilka słów o foobarze,Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ten odtwarzacz to foobar2000, według mojej opinii najlepszy odtwarzacz. Ale to dlatego, że nie nawidzę wodotrysków i innych bajerów stosowanych w chociażby Winampie. Jak to mówią: piękno w prostocie.

Sounds Better
-
Słuchawki do komputera
Hmm to teraz mnie zaskoczyłeś, za lutowanie nie koniecznie mam ochotę się łapać, a w sumie już je zamówiłem:) z tym, że mogę anulować zamówienie:)
Duża różnica jest między CAL! a tymi AKG?
Dzięki za foorbar, pomimo tego, że jakiegoś mega słuchu nie mam, i sprzęt tez nie najwyższej jakości to słychać dużą różnice (bez grzebania w eq) w stosunku do wmp, bo winampa porzuciłem już dawno:)
Duża różnica jest między CAL! a tymi AKG?
Dzięki za foorbar, pomimo tego, że jakiegoś mega słuchu nie mam, i sprzęt tez nie najwyższej jakości to słychać dużą różnice (bez grzebania w eq) w stosunku do wmp, bo winampa porzuciłem już dawno:)
- voluu
- Kontaktowanie:
Słuchawki do komputera
Duża, na korzyść CAL!
O recabling miałem na myśli to, że dużo ludzi zmienia kabelek na inny, aby wycisnąć jeszcze więcej z tych słuchawek.
Różnicy na integrze nie odczujesz, może minimalną
O recabling miałem na myśli to, że dużo ludzi zmienia kabelek na inny, aby wycisnąć jeszcze więcej z tych słuchawek.
Różnicy na integrze nie odczujesz, może minimalną

Sounds Better
-
Słuchawki do komputera
Czy ja wiem czy minimalną? Ja do nie dawna chociaż sporo czasu temu korzystałem z jakiegoś headseta A4tech'a który kupiłem kiedyś za 50 zł ponad. Teraz można dostać poniżej 20 zł
. Odkąd jednak mam SL HD681 każdą nutę poznaję na nowo. A mam kartę dźwiękową, jeśli można taki układ jak ALC888 nazwać kartą zintegrowaną. Także wiecie to róźnie bywa, ale ja pomału wkraczam w muzykę na wyższym szczeblu niż kupowanie czegoś za 5zł. Ale fakt lepsza karta by się przydała do takich SL HD681. Do CAL pewnie tak samo.
P.S: "Voluu" Witam kolejnego fana F2000

P.S: "Voluu" Witam kolejnego fana F2000

- voluu
- Kontaktowanie:
Słuchawki do komputera
CAL! przy integrze nie pokarzą swojego 'ja', nie ma opcji, finito.
ale nie porównuj słuchawek za 25zł ze słuchawkami za 4x więcej, bo to nie ma sensu
to tak jakbyś porównywał pod względem bezpieczeństwa Malucha z nową S(S)klasą Mercedesa.
ale nie porównuj słuchawek za 25zł ze słuchawkami za 4x więcej, bo to nie ma sensu

Sounds Better
-
Słuchawki do komputera
To w takim razie nie będę zmieniał zamówienia:)
Trzeba tylko pomyśleć o jakiejś karcie:) na jaką kwotę się szykować, żeby kupić coś dobrego:)?
Trzeba tylko pomyśleć o jakiejś karcie:) na jaką kwotę się szykować, żeby kupić coś dobrego:)?
- voluu
- Kontaktowanie:
Słuchawki do komputera
Asus Xonar DS/DG/DX (ostatni najdroższy). Jedne z najlepszych kart w niskim przedziale cenowym, do CAL!i w zupełności wystarczą.

Sounds Better
-
Słuchawki do komputera
Te asusy to pewnie najtańszy coś ponad sto złotych zaś najdroższy pewnie ponad 250zł. Jeszcze można wziąć pod uwagę DAC'a jeśli korzystasz tylko ze słuchawek. Do tego masz mobilność bo na USB. Ale tak jak wyżej wystarczy któryś raczej z tych xonar Asusa.
-
- Reklama