Witam zamierzam kupić sobie słuchawki do 200 zł, no powiedzmy do 300zł ale raczej wolałbym nie zbliżać się do tej ceny. Słuchawek używałbym do słuchania muzyki.
Mam na oku:
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
5. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
6. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
7. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
8. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
9. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Najbardziej interesują mnie dwa pierwsze produkty.Chciałbym kierować się jakością dźwięku.
Bardzo miłe będą wasze propozycje!
Słuchawki nauszne do 200zł
-
Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 14:08 przez R2D2, łącznie zmieniany 2 razy.
- kliszka
- Kontaktowanie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - 199zł .
Najbardziej koncertowe słuchawki na świecie
Rewolucyjne słuchawki Creative Aurvana Live! zapewniają wrażenie słuchania muzyki ?na żywo'', a ponadto są niezwykle lekkie i ekstremalnie wygodne. Zastosowano w nich po raz pierwszy kompozytowe membrany z biocelulozy, a także wyprobowane 40- milimetrowe, neodymowe magnesy przetworników. Dzięki temu słuchawki Aurvana Live! zapewniają krystalicznie czyste brzmienie tonów wysokich oraz wierną reprodukcję dźwięku. Optymalnie wyprofilowane, tłoczone nauszniki minimalizują zakłócenia i zapewniają precyzyjną projekcję dźwięku a miękkie poduszki doskonale izolują od zewnętrznych hałasów i zapewniają wysoki komfort nawet podczas wielogodzinnego słuchania muzyki. Przewód z miedzi beztlenowej i pozłacany wtyk gwarantują przesyłanie sygnału bez zakłóceń. Słuchawki Aurvana Live! to strzał w dziesiątkę dla osób poszukujących muzyki ?live? najwyższej jakości!
Optymalnie wyprofilowane nauszniki minimalizują zakłócenia i oferują precyzyjne odwzorowanie dźwięku.
Kompozytowe membrany z biocelulozy - krystalicznie czyste i szczegółowe soprany oraz głęboki bas.
Przetworniki o średnicy 40 mm z magnesami neodymowymi - wierna i neutralna reprodukcja dźwięku.
Eleganckie, uniwersalne wzornictwo z lśniącym wykończeniem - doskonałe do domu i podczas podróży. W zestawie etui podróżne.
Miękkie poduszki doskonale izolują od zewnętrznych hałasów i zapewniają bardzo wysoki komfort nawet podczas wielogodzinnego słuchania.
Przewód z miedzi beztlenowej z pozłacanym wtykiem - przesyłanie sygnału audio bez zakłóceń.
Najbardziej koncertowe słuchawki na świecie
Rewolucyjne słuchawki Creative Aurvana Live! zapewniają wrażenie słuchania muzyki ?na żywo'', a ponadto są niezwykle lekkie i ekstremalnie wygodne. Zastosowano w nich po raz pierwszy kompozytowe membrany z biocelulozy, a także wyprobowane 40- milimetrowe, neodymowe magnesy przetworników. Dzięki temu słuchawki Aurvana Live! zapewniają krystalicznie czyste brzmienie tonów wysokich oraz wierną reprodukcję dźwięku. Optymalnie wyprofilowane, tłoczone nauszniki minimalizują zakłócenia i zapewniają precyzyjną projekcję dźwięku a miękkie poduszki doskonale izolują od zewnętrznych hałasów i zapewniają wysoki komfort nawet podczas wielogodzinnego słuchania muzyki. Przewód z miedzi beztlenowej i pozłacany wtyk gwarantują przesyłanie sygnału bez zakłóceń. Słuchawki Aurvana Live! to strzał w dziesiątkę dla osób poszukujących muzyki ?live? najwyższej jakości!
Optymalnie wyprofilowane nauszniki minimalizują zakłócenia i oferują precyzyjne odwzorowanie dźwięku.
Kompozytowe membrany z biocelulozy - krystalicznie czyste i szczegółowe soprany oraz głęboki bas.
Przetworniki o średnicy 40 mm z magnesami neodymowymi - wierna i neutralna reprodukcja dźwięku.
Eleganckie, uniwersalne wzornictwo z lśniącym wykończeniem - doskonałe do domu i podczas podróży. W zestawie etui podróżne.
Miękkie poduszki doskonale izolują od zewnętrznych hałasów i zapewniają bardzo wysoki komfort nawet podczas wielogodzinnego słuchania.
Przewód z miedzi beztlenowej z pozłacanym wtykiem - przesyłanie sygnału audio bez zakłóceń.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.- Stanisław Lem
- voluu
- Kontaktowanie:
Popraw 1, 2 i 6 link.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
- voluu
- Kontaktowanie:
Okej, teraz trochę pytań:
Pod co to będzie podłączone? Integra? Jeśli tak, to jaki model? (tutaj pomoże Ci Odszukujemy podstawowe informacje o naszym komputerze ). Jeśli podpinasz słuchawki pod integre na płycie głównej to odpuść z góry HD555.
Pod co to będzie podłączone? Integra? Jeśli tak, to jaki model? (tutaj pomoże Ci Odszukujemy podstawowe informacje o naszym komputerze ). Jeśli podpinasz słuchawki pod integre na płycie głównej to odpuść z góry HD555.

Sounds Better
-
Trochę nie rozumiem możesz inaczej ująć?
- voluu
- Kontaktowanie:
Już rozwijam.
Chodzi mi o to, pod co podłączysz słuchawki? Będzie to zintegrowana karta na płycie głównej? Jeśli tak, to podaj model płyty, żebyśmy znali 'jakość' tej karty. Jeśli masz inną kartę dźwiękową to również podaj jej model. Jeśli słuchawki będą podłączane pod wzmacniacz/amplituner/cokolwiek innego to również prosimy o podanie informacji co to za model i producent. Będzie wtedy realna szansa określić, które słuchawki będą najlepszym wyborem pod Twój sprzęt. Tutaj chodzi o zasadę 'wilk syty, i owca cała'. Podłączenie słuchawek za 2000zł pod kartę zintegrowaną sprzed 10 lat miją się z celem, ponieważ dźwięk będzie zniekształcony i nie wykorzystasz możliwości słuchawek.
Chodzi mi o to, pod co podłączysz słuchawki? Będzie to zintegrowana karta na płycie głównej? Jeśli tak, to podaj model płyty, żebyśmy znali 'jakość' tej karty. Jeśli masz inną kartę dźwiękową to również podaj jej model. Jeśli słuchawki będą podłączane pod wzmacniacz/amplituner/cokolwiek innego to również prosimy o podanie informacji co to za model i producent. Będzie wtedy realna szansa określić, które słuchawki będą najlepszym wyborem pod Twój sprzęt. Tutaj chodzi o zasadę 'wilk syty, i owca cała'. Podłączenie słuchawek za 2000zł pod kartę zintegrowaną sprzed 10 lat miją się z celem, ponieważ dźwięk będzie zniekształcony i nie wykorzystasz możliwości słuchawek.

Sounds Better
-
Słuchawki zamierzam używać głównie na laptopie z integrowaną kartą na płycie głównej. Moja płyta główna to:
Producent: Samsung Electronics CO.,LTD
Model: R580/R590
Chipset: Intel Havendale/Clarkdale Host Bride Rev.12
Southbridge: Intel HM55
LPCIO: SMC
Wersja: 08JB.M032.20100331.hkk
Mam nadzieje że chodziło o to - z tego co wyczytąłem raczej tak.
Również nie zawaham się podłączyć tych słuchawek do Sony NWZ-E443 (tu informacje:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ) . Lecz myślę, że raczej to laptop będzie się owymi słuchawkami najdłużej pastwił
Producent: Samsung Electronics CO.,LTD
Model: R580/R590
Chipset: Intel Havendale/Clarkdale Host Bride Rev.12
Southbridge: Intel HM55
LPCIO: SMC
Wersja: 08JB.M032.20100331.hkk
Mam nadzieje że chodziło o to - z tego co wyczytąłem raczej tak.
Również nie zawaham się podłączyć tych słuchawek do Sony NWZ-E443 (tu informacje:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ) . Lecz myślę, że raczej to laptop będzie się owymi słuchawkami najdłużej pastwił

- XMan
Dokładnie tak jak p/w Vol pisze.
Bez sensu wydawać dużo kasy na słuchawki z których chcesz mieć super dźwięk jak będzie
słaby komputer/karta dźwiękowa.
Ja bym wolał np. kupić słuchawki bezprzewodowe.
Kupiłem dawno temu za 130 zł, jak chcę to podłączam do komputera, dekodera sat. telewizora, wieży, etc.
- bez żadnego skrępowania z kabelkami.
Siedzę przy kompie, leżę na łóżku /śpię/, jadę do pokoju mamy i muza grajet
- co chcesz z niego wyciągnąć ?
Dobrze radzimy
Bez sensu wydawać dużo kasy na słuchawki z których chcesz mieć super dźwięk jak będzie
słaby komputer/karta dźwiękowa.
Ja bym wolał np. kupić słuchawki bezprzewodowe.
Kupiłem dawno temu za 130 zł, jak chcę to podłączam do komputera, dekodera sat. telewizora, wieży, etc.
- bez żadnego skrępowania z kabelkami.
Siedzę przy kompie, leżę na łóżku /śpię/, jadę do pokoju mamy i muza grajet

Słuchawki zamierzam używać głównie na laptopie z integrowaną kartą na płycie głównej.
- co chcesz z niego wyciągnąć ?
Dobrze radzimy

-
Chcę z niego wyciągnąć maks możliwości, czystych dźwięków jeśli to możliwe
Do tego dobrze by się nie rozkruszyły w rękach po roku użytkowania jak moje Koss'y.

- voluu
- Kontaktowanie:
Dobra, kolejny zestaw pytań:
Wolisz konstrukcję nauszną, wokółuszną? Słuchawki otwarte, zamknięte? Wolisz czuć bas, wysokie tony, środkowe, a może przegląd całego pola? Wszystko wyjaśnione i ładnie opisane znajdziesz tutaj (nie ma sensu kopiować):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wolisz konstrukcję nauszną, wokółuszną? Słuchawki otwarte, zamknięte? Wolisz czuć bas, wysokie tony, środkowe, a może przegląd całego pola? Wszystko wyjaśnione i ładnie opisane znajdziesz tutaj (nie ma sensu kopiować):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Sounds Better
- XMan
Ach...
Moje bezprzewodowe PHILIPS SBC HC132 mają już chyba ze cztery lata i dobrze żyją, a za tą cenę to możesz
kupić dużo lepsze i będą żyć długowiecznie
Jak chcesz wyciągnąć maks. możliwości z laptopa z integrą ?
Moje bezprzewodowe PHILIPS SBC HC132 mają już chyba ze cztery lata i dobrze żyją, a za tą cenę to możesz
kupić dużo lepsze i będą żyć długowiecznie

Jak chcesz wyciągnąć maks. możliwości z laptopa z integrą ?
- voluu
- Kontaktowanie:
To jest laptop nowej generacji, więc raczej dobrej jakości. No ale, zewnętrznych kart nie dogoni 

Sounds Better
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - czy to by polepszyło moją sytuację i zbliżyło moją zintegrowaną kartę do zewnętrznej elity?
- voluu
- Kontaktowanie:
Jeśli myślisz o zewnętrznej karcie dźwiękowej, to rozsądnym wyborem jest tutaj Xonar U1, który kosztuje w granicach 200zł.

Sounds Better
-
- Reklama