Słuchawki - zła strona głosu.

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
QuatZo

Użytkownik

Post21 gru 2012, 14:16

Witajcie.

Przepraszam za złą nazwę tematu, ale nie wiedziałem, jaką dać.

Otóż dziś mam problem ze słuchawkami. Kupiłem je za 10zł (wiem, że tanio, ale po co mi lepsze ?). Mój problem polega na tym, iż podczas gry, oglądania filmów, słuchania muzyki, dźwięk mam na odwrót, czyli zamiast z lewej strony, słyszę kogoś z prawej. Jest to uciążliwe w grach FPP, gdzie musisz słyszeć, gdzie jest wróg. Na słuchawkach za 15zł wszystko działa normalnie, ale ich nie używam, bo mikrofon się zepsuł. Mam kartę dźwiękową REALTEK AC'97 AUDIO. I teraz pytanie: czy można zmienić jakoś ten głos, czy muszę iść wymienić słuchawki ? Osobiście wolałbym zmienić ten głos.

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post21 gru 2012, 14:29

Załóż je po prostu na odwrót.

QuatZo pisze:ale po co mi lepsze ?

Żeby nie jeździć po sklepach i wymieniać na inny model.

Jeżeli w innych słuchawkach jest normalnie, to po prostu kupiłeś bubel za 10 zł., który możesz zwrócić lub wymienić.

QuatZo pisze: Mam kartę dźwiękową REALTEK AC'97 AUDIO. I teraz pytanie: czy można zmienić jakoś ten głos

W niektórych grach w opcjach audio jest możliwość ustawienia odwróconego stereo.

Takiej opcji możesz również poszukać w Dźwięki i urządzenia audio w Panelu sterowania.

QuatZo

Użytkownik

Post21 gru 2012, 14:30

Nie ma tam takiej opcji. Dowiedziałem się, że po prostu kabelki muszą być źle złączone czy coś. Na odwrót nie mogę założyć, bo mikrofon mam z tyłu głowy oraz niewygodne są.

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”