Witam proszę o propozycję najszybszego SSD 120-128GB w tej cenie. Myślałem o Plextor M5S 128GB i Samsung SSD 840 Series 120GB.
Proszę o propozycję pozdrawiam.
SSD do 400zł
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
SSD do 400zł
A co powiesz na ten?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Albo jego lepsza odmiana Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Albo jego lepsza odmiana Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- TitoBandito
SSD do 400zł
cosik_ktosik
Nie ma to jak polecać SSD na SandForcie.
Oprócz felernego kontrolera dochodzi "papierowa" wydajność, która spada gdy dysk zapełni się w około 50%. Faktycznie super wybór.
Xavi8
Seria 840 Samsunga (nie PRO!) jest na bardzo awaryjnych kościach TLC. Więc daj sobie z nim spokój.
Bardzo dobrym wyborem będzie Plextor M5S, Crucial M4, Samsung 830 i Samsung 840 PRO - wszystkie bardzo wydajne, na kościach MLC i na normalnych kontrolerach - a nie na felernym SandForcie.
Nie ma to jak polecać SSD na SandForcie.

Xavi8
Seria 840 Samsunga (nie PRO!) jest na bardzo awaryjnych kościach TLC. Więc daj sobie z nim spokój.
Bardzo dobrym wyborem będzie Plextor M5S, Crucial M4, Samsung 830 i Samsung 840 PRO - wszystkie bardzo wydajne, na kościach MLC i na normalnych kontrolerach - a nie na felernym SandForcie.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
SSD do 400zł
Nie zaprzeczam, nie potwierdzam, więc dobrze że piszesz.
- rokko
- Kontaktowanie:
SSD do 400zł
@TitoBandito, Crucial M4 to jest złom (również awaryjny), Samsung 830 mam osobiście i wydajność w zapisie nie powala na kolana, za to w odczycie - błyskawica. Jak miałbym brać teraz to tylko coś z Intela, wyważona wydajność zarówno w odczycie jak i zapisie. Pozdr.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- TitoBandito
SSD do 400zł
rokko
Poskładałem już kilka kompów na M4 i każdy działa bez żadnych problemów. Na SF były notorycznie problemy. A to "niebieskie ekrany śmierci", a to coś innego. Czasem aktualizacja oprogramowania rozwiązywała problemy, a czasem dokładała kolejne.
Co do Intela - zgadzam się, ale Intel jest niestety za drogi.
Poskładałem już kilka kompów na M4 i każdy działa bez żadnych problemów. Na SF były notorycznie problemy. A to "niebieskie ekrany śmierci", a to coś innego. Czasem aktualizacja oprogramowania rozwiązywała problemy, a czasem dokładała kolejne.

Co do Intela - zgadzam się, ale Intel jest niestety za drogi.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
SSD do 400zł
Co do tego Kingstona 120GB HyperX 3K to aktualnie mam go w domu. Z ciekawości mogę porobić jakieś testy. Tak czy siak na recenzję też czeka.
- rokko
- Kontaktowanie:
SSD do 400zł
@TitoBandito, M4 także jest awaryjne wystarczy zerknąć na zagraniczne fora, oczywiście nie ma porównania z felernymi OCZ na SF.
SF nie twierdzę że jest idealny, natomiast Intel przygotował własne dedykowane oprogramowanie dla SF, dlatego też dyski tej firmy stanowią wyjątek od reguły, są piekielnie stabilne i jedne z najwydajniejszych na rynku. Niestety odstraszają ceną ale cóż tutaj poradzić. Tak czy siak, kolejny mój dysk domowy to będzie właśnie Intel, czekam tylko jak coś cena spadnie bo chcę od razu kupić 240GB.
SF nie twierdzę że jest idealny, natomiast Intel przygotował własne dedykowane oprogramowanie dla SF, dlatego też dyski tej firmy stanowią wyjątek od reguły, są piekielnie stabilne i jedne z najwydajniejszych na rynku. Niestety odstraszają ceną ale cóż tutaj poradzić. Tak czy siak, kolejny mój dysk domowy to będzie właśnie Intel, czekam tylko jak coś cena spadnie bo chcę od razu kupić 240GB.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- TitoBandito
SSD do 400zł
rokko
Fakt - "duże" SSD-ki są niestety bardzo drogie (jeszcze).
Ja natomiast na początku roku szarpnąłem się na Samsunga 830 512GB (wymiana z 2X830 128GB w RAID 0) i jestem całkowicie zadowolony. Swoje kosztował, ale raz się żyje.

Fakt - "duże" SSD-ki są niestety bardzo drogie (jeszcze).

Ja natomiast na początku roku szarpnąłem się na Samsunga 830 512GB (wymiana z 2X830 128GB w RAID 0) i jestem całkowicie zadowolony. Swoje kosztował, ale raz się żyje.

-
- Reklama