Cześć,
Mam pytanie do użytkowników tabletów. Chciałbym kupić tablet, który głównie służyłby mi do przeglądania internetu, słuchania muzyki, oglądania filmów, czytania książek z pdf. Zastanawiam się nad Plug impact 7'. Od razu mówię, że jestem laikiem w tych sprawach i nie znam się. Nie mam jakichś wielkich wymagań. A chodzi mi głownie o Pluga, bo mam okazje kupić go za nieduże pieniądze. Proszę o radę czy warto lub jakie inne polecacie.
Tablet Plug Impact czy warto?
- seba86mu
Tablet Plug Impact
hycc pisze:Chciałbym kupić tablet, który głównie służyłby mi do przeglądania internetu, słuchania muzyki, oglądania filmów, czytania książek z pdf.
Takie funkcje oferuje każdy, nawet najtańszy tablet za 300 zł.
Pytanie czy z Internetu będziesz korzystał poprzez Wi-Fi czy z sieci komórkowej ?
W tym drugim wypadku potrzebny Ci tablet z modułem 3G.
Plug Impact 7" wydany został w wersji z 3G i bez 3G, ta druga wersja jest o około 300 zł. tańsza.
hycc pisze:A chodzi mi głownie o Pluga bo mam okazje kupić go za nieduże pieniądze.
Za jaką kwotę możesz go mieć ? Nowy czy używany ?
- Lena
Tablet Plug Impact
Sprzęcik jest fajny, lepszy od tabletów z marketów ponieważ ma 8GB pamięci, 1 GB pamięci RAM dzięki czemu nie przycina się oraz ekran o rozdzielczości 1026x600 a nie jak marketowe 800x600.
Karta WiFi jest trochę słaba i czasem zrywa połączenia. Obudowa jest wykonane solidnie. Akumulator wytrzymuje na 5-7 godzin pracy (sama to sprawdzałam).
Opisywaliśmy go w recenzji: http://www.hotfix.pl/recenzja-tabletu-p ... 3g-r68.htm
Karta WiFi jest trochę słaba i czasem zrywa połączenia. Obudowa jest wykonane solidnie. Akumulator wytrzymuje na 5-7 godzin pracy (sama to sprawdzałam).
Opisywaliśmy go w recenzji: http://www.hotfix.pl/recenzja-tabletu-p ... 3g-r68.htm
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tablet Plug Impact
I tak się spodobał Lence, że dokonała jego zakupu 
A swoją drogą na morele.net można go teraz w promocji kupić za 460 złotych, więc na prawdę warto.

A swoją drogą na morele.net można go teraz w promocji kupić za 460 złotych, więc na prawdę warto.
-
Tez sie pokusiłem na ten tablet i zgadzam się z Lenką ze jest fajny:P aczkolwiek ja nie mam zadnego problemu z wifi. Na jakimś forum ktoś strasznie narzekał że nie zna tej marki i że pewnie jakaś lipa, a tu przynajmniej dla mnie miłe zaskoczenie:P Oprócz tego że aparat jest słaby i długo trzeba ładować baterie to cała reszta jest w porządku:)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
hmmm, ja dzisiaj mam mieszane uczucia już. Otóż Lenki tablet po dniu użytkowania miał bad sektory, został wymieniony po tygodniu. oki, fajnie, ale po 4 dniach podczas ładowania padł. Zaczął się co chwilę resetować już po starcie, efektem był serwis. Teraz podobno do niej jedzie, zobaczymy jak długo pożyje. Niestety na miesiąc od kupienia był używany tylko 5 dni 

-
cosik_ktosik pisze:hmmm, ja dzisiaj mam mieszane uczucia już. Otóż Lenki tablet po dniu użytkowania miał bad sektory, został wymieniony po tygodniu. oki, fajnie, ale po 4 dniach podczas ładowania padł. Zaczął się co chwilę resetować już po starcie, efektem był serwis. Teraz podobno do niej jedzie, zobaczymy jak długo pożyje. Niestety na miesiąc od kupienia był używany tylko 5 dni
Podejrzewam, że to może być kwestia zwykłego pecha i wadliwego egzemplarza. Z tego co czytałem na różnych portalach to na początku dystrybucji zdarzały się takie przypadki. Te "choroby wieku dziecięcego" zostały ponoć wyeliminowane w późniejszych partiach.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Możliwe, ale tablet był kupowany na początku sierpnia
Trzeci egzemplarz na razie spisuje się dobrze. Oby na zawsze.

-
- Reklama