Urządzenie wielofunkcyjne laserowe - jakie?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
voluu

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 sty 2012, 18:47

Witam.
Stoję w miejscu, w którym przy tak dużej ilości kopii i druków drukarka atramentowa przestaje być opłacalna.
Gdyby sprawa dotyczyła tylko druków kupiłbym zwykłą laserówkę monochromatyczną i po sprawie, ale... kopiuje dużo dokumentów, przeważnie w czerni, ale drukarka kolorowa też się przyda.
I tutaj rodzi się pytanie, czy warto kupować laserowe urządzenie wielofunkcyjne kolorowe (koszty grubo ponad 500zł), czy monochromat i do druków kolorowych trzymać atramentówkę? Wolałbym, aby bardziej opłacalna była wersja pierwsza, ale to pytanie do Was, nie do mnie... :)
Budżet nie gra raczej roli przy takim nakładzie, nie zależy mi żeby drukowała w 5sec, parzyła kawę czy robiła masaż. Ma spełniać swoje funkcje, ma mieć tanie materiały eksploatacyjne, i drukować co każę :>

Pozdrawiam,
V.
Obrazek
Sounds Better

Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 sty 2012, 23:21

tanie materiały z tanią drukarką to nie ma szans. Kupiłem niedawno siostrze Samsunga SCX-4623F za 450zł, fajnie drukuje i skanuje ale niestety, toner drogi. Tak byłoby fajnie.

Tak, więc ogólnie nie ma co się porywać na tanie. Też nie bierz czasami jak ja drukarki atramentowej OfficeJest od HP. Miało być taniej niż w laserówce a tu się okazało, że drogo w utrzymaniu. Co z tego, że wygląda pięknie i PRO, ma WiFi itp, jak drukuje wolno i na dodatek droga w utrzymaniu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
voluu

Ekspert
Kontaktowanie:

Post17 sty 2012, 19:40

A kupowanie używek z tonerem pełnym w 60-100%, zużycie tonera i kupno nowej, używanej drukarki? Kosz w takim wypadku to 250zł max.
Obrazek
Sounds Better

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post18 sty 2012, 01:02

Jeszcze bęben, jak on zafajdany to i tak kicha. Ale mowa była o wielofunkcyjnym. Jeśli jednak sama drukarka to bierz HP, są najszybsze. Z używek np 1020 super szybko drukuje, ale nie jest kolorowa.

Awatar użytkownika
voluu

Ekspert
Kontaktowanie:

Post18 sty 2012, 08:12

Z tego co widzę na Alledrogo używane urządzenia wielofunkcyjne za bardzo się nie opłacają, chyba, że się mylę? :)
Obrazek
Sounds Better

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 sty 2012, 22:40

Według mnie się nie opłacają. Za drogie w nowych materiałach albo bęben już też do wymiany.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”