USB problem z wykrywaniem

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
katmandu

Użytkownik

Post03 paź 2010, 12:26

hey

wiem że dopiero co pisałem o problemie ze sterownikami , ale znowu mam problem , tyle że z portami USB
szukałem w tym temacie tutaj ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem

otóż grałem sobie jak co niedziela w PES'a na moim padzie i tak nagle nie wiedzieć czemu przestał działać
zdziwiłem się i wyłączyłem grę , po czym próbowałem go podłączyć poprzez wielokrotne odłączanie i podłączanie do różnych portów
raz się podłączał i świeciła się na nim kontrolka , ale pos 2 sek. gasła i sygnał w Windowsie od rozłączenia dawał znak

pomyślałem, że może mam zepsutego pada więc podłączyłem telefon z Windows Mobile przez USB i ten podłączył się dobrze , tylko jeden port miał dziwne zachowanie bo Windows ciągle wydawał te dźwięki - a to raz o podłączeniu a to o odłączeniu , ale po 30 sek się łączył z moim PC

próbowałem odinstalować wszystkie urządzenia USB z Menadżera Urządzeń i dalej nic

śmiesznie jest to że myszkę i klawiaturę mam pod USB i działają OK

nadmienię jeszcze że mam Windowsa 7 i wcześniej miewałem dziwne sytuacje z przednim panelem USB
otóż kilka razy po próbie podłączenia jakiegoś urządzenia do przedniego portu komputer się resetował

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Kontaktowanie:

Post03 paź 2010, 12:39

- Zainstaluj sterowniki od chipsetu
- To pod Vistę co prawda, ale spróbuj: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

dziwne sytuacje z przednim panelem USB
otóż kilka razy po próbie podłączenia jakiegoś urządzenia do przedniego portu komputer się resetował

Pobierz: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i daj zrzut z ekranu programu.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

katmandu

Użytkownik

Post03 paź 2010, 13:06

mam Windows 7 i do mojej płyty głównej producent ( ASUS ) nie pofatygował się o sterowniki

a pod Vistę nie działają

a co do tego programu do bluescreenów to ja nie mam tego podczas resetu kompa - po prostu się resetuje i tyle

to nadal dać ten zrzut ?

a tego pliku INFCACHE.1 nie mam w podanej lokalizacji

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Kontaktowanie:

Post03 paź 2010, 14:51

a co do tego programu do bluescreenów to ja nie mam tego podczas resetu kompa - po prostu się resetuje i tyle

Możliwe, że masz zaznaczone ponowne uruchamianie podczas bsod-a i dlatego od razu się restartuje. W katalogu Windowsa poszukaj folderu Minidump i jego zawartość spakuj np winrarem i wrzuć tutaj: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Podaj też model płyty głównej.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

katmandu

Użytkownik

Post05 paź 2010, 22:12

tyle że nie mam nic w tym folderze Minidump - jest pusty :lol:

a co do USB to odinstalowałem , i windows zainstalował je od nowa i odkryłem że miałem zepsute łącze w moim padzie więc to nie była wina USB :oops:

ale te resety dalej mnie niepokoją

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 paź 2010, 00:45

Ja bym na sprawdził czy gdzieś nie ma zwarcia tzn przebicia na obudowę i czy wszystkie kabelki dobrze siedzą.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”