Witam,
Mam problem z Pendrive'em po włożeniu go do komputera, komputer go nie widzi czasem się pojawia ale jest jakby za "mgła" i nie mam dostępu do danych na nim, nie mogę też go sformatowac. ogólnie komputer chyba go wykrywa ponieważ po wejsciu w panel administratora i przejściu do "Zarządzania komputerem" a później "Menadżer urządzeń" znajduję go w zakładce stacje dysków ale nie wyświetlaja mi się jego dane np pojemność.
Bardzo proszę o jakąś pomoc.
Uszkodzony Pendrive
- kominekl
- Kontaktowanie:
Uszkodzony Pendrive
chowan. pisze:Witam,
Mam problem z Pendrive'em po włożeniu go do komputera, komputer go nie widzi czasem się pojawia ale jest jakby za "mgła" i nie mam dostępu do danych na nim, nie mogę też go sformatowac. ogólnie komputer chyba go wykrywa ponieważ po wejsciu w panel administratora i przejściu do "Zarządzania komputerem" a później "Menadżer urządzeń" znajduję go w zakładce stacje dysków ale nie wyświetlaja mi się jego dane np pojemność.
Bardzo proszę o jakąś pomoc.
Szczegóły odnośnie tego braku możliwości sformatowania poproszę

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Uszkodzony Pendrive
Nie jestem w stanie wejść w jego właściwosci komupeter nie jest wstanie odnaleźć informacji na temat jego woluminu, nie mozeo kreslić ile ma pamieci wolnej, zajętej i w ogole całkowitej.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Uszkodzony Pendrive
chowan. pisze:Nie jestem w stanie wejść w jego właściwosci komupeter nie jest wstanie odnaleźć informacji na temat jego woluminu, nie mozeo kreslić ile ma pamieci wolnej, zajętej i w ogole całkowitej.
A widzisz pod jaką literą występuję w Moim Komputerze?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Uszkodzony Pendrive
Teraz w ogóle go nie widzi jak wchodze w "Mój komputer"
Znalazłem go tylko tu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Znalazłem go tylko tu:
- kominekl
- Kontaktowanie:
Uszkodzony Pendrive
chowan. pisze:Teraz w ogóle go nie widzi jak wchodze w "Mój komputer"
Znalazłem go tylko tu:
A czy podpięty do innego komputera zachowuje się normalnie?
-
Uszkodzony Pendrive
Próbowałem już z 3 komputerami( 2 laptopy, 1 stacjonarny) jest to bardzo dziwne, ponieważ przy wkładaniu do portu jest dźwięk, komputer na swój sposób go widzi, ale nie może odczytać z niego żadnych inf. na drugim laptopie, pojawia sie w "moim komputerze" ale za mgiełka i nic sie nie da zrobić i po pewnym czasie komputer zaczyna dziwnie pracować(wiesza sie).
- kominekl
- Kontaktowanie:
Uszkodzony Pendrive
chowan. pisze:Próbowałem już z 3 komputerami( 2 laptopy, 1 stacjonarny) jest to bardzo dziwne, ponieważ przy wkładaniu do portu jest dźwięk, komputer na swój sposób go widzi, ale nie może odczytać z niego żadnych inf. na drugim laptopie, pojawia sie w "moim komputerze" ale za mgiełka i nic sie nie da zrobić i po pewnym czasie komputer zaczyna dziwnie pracować(wiesza sie).
Prawdopodobnie pendrive do wyrzucenia niestety. Domowymi sposobami raczej Go nie odratujemy. Koszt jego reperacji raczej jest bezsensowny, ponieważ pendrive dzisiaj to groszowe sprawy.
-
Uszkodzony Pendrive
Tzn. to był dość drogi Pendrive ok 200zl, a czy orientujesz się co mogło być przyczyną tego, że się zepsuł?
Dzięuje za pomoc.
Dzięuje za pomoc.

- kominekl
- Kontaktowanie:
Uszkodzony Pendrive
chowan. pisze:Tzn. to był dość drogi Pendrive ok 200zl, a czy orientujesz się co mogło być przyczyną tego, że się zepsuł?
Dzięuje za pomoc.
Ciężko powiedzieć, chociażby mogłyby to być upadki.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Uszkodzony Pendrive
Zobacz czy program chipgenius go widzi, a jak tak to podaj numery VID i PID.
-
Uszkodzony Pendrive
Tak widzi,
VID = 8087 PID = 0020
a To całość:
Device Name: ++Generic USB Hub(Pretec UltimateGuard USB Device)
PnP Device ID: VID = 8087 PID = 0020
Serial Number: 5&&33C16C1&&0&&1
Revision: 1.00
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: Pretec
Product Model: UltimateGuard
Tools on Web: (N/A)
VID = 8087 PID = 0020
a To całość:
Device Name: ++Generic USB Hub(Pretec UltimateGuard USB Device)
PnP Device ID: VID = 8087 PID = 0020
Serial Number: 5&&33C16C1&&0&&1
Revision: 1.00
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed
Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)
Product Vendor: Pretec
Product Model: UltimateGuard
Tools on Web: (N/A)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-