Witam
Mam dość dziwy problem, bios zawiesza się na Verifying DMI Pool Data. Zmieniłem płytę główną i zaczęły się takie schody. Z moich prób zaobserwowałem: na windows 7 zawiesza się, na windows XP wszystko jest ok i ładuje sys. Występuje to na dwóch dyskach, na początku wszystko powyciągałem co nie potrzebne z pc, zostało tylko MB,CPU,GPU,RAM,HDD i zasilacz. Dodam że systemy oczywiście instalowane na tej płycie głównej - instalują się bez problemu, bios zaktualizowany do najnowszej wersji, Ten komunikat jest typowo o sprzęcie lecz tu jest zależny od wersji windowsa. Co może być powodem takich problemów?
Specyfikacja:
MB: Abit AX78
CPU: AMD Athlon 64 x2 4200+
Ram: 3GB (2GB Patriot + 1GB KingMax)
GPU: Palit GeForce 8600gt
Zasilacz: Corsair 450w
HDD:Samsung 160GB, Seagate 750GB
Pozdrawiam
Verifying DMI Pool Data - zawiesza się
- lewy
Może w biosie załadowanie ustawień bezpiecznych pomoże. A przy okazji takie pytanie, czy reinstalowałeś system po zmianie płyty?
-
Ładowanie ustawień domyślnych w biosie nic nie daje - dalej się zawiesza. Systemy oczywiście instalowane na nowej płycie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Poszukaj w Biosie czy Masz coś podobnego do RESET DMI DATA
-
Udało się, znalazłem rozwiązanie. Ale na początek tak: zresetowałem dmi data i wyskoczyło Verifying DMI Pool Data...Update Succesful, lecz dalej się zawieszało. Pomogło odnowienie mbr, w konsolę odzyskiwania systemu wipisałem: bootrec.exe /FixBoot następnie bootrec.exe /FixMBR, i po tym system zaczął się normalnie ładować. Dzięki za pomoc, a mam jeszcze takie pytanie jeśli się tak będzie działo po każdej instalacji systemu to co to oznacza?
- XMan
a mam jeszcze takie pytanie jeśli się tak będzie działo po każdej instalacji systemu to co to oznacza?
Może być więcej problemów :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama