[...] w momencie załadowania się Windowsa, systemu operacyjnego. W momencie uruchomienia komputera - wszystko się kręci, wszystko chłodzi, wszystko działa, cacy. Ale w momencie, w którym jest ten charakterystyczny dźwięk Windows'a, ta melodyjka przy napisie "Welcome"... bum! Karta graficzna, a dokładniej to jej wentylatory dwa - przestają się kręcić. I nawet jak jest większe obciążenie to nie włączają się - automatycznie jakby się wyłączały z zasilania. Karta przegrzewa się, jest dość bardzo gorąca, zdecydowanie za bardzo.
Co może być tego przyczyną? Model karty GeForce GTX 960. Nie zmieniałem nic odnośnie zasilania w biosie - nie zmieniałem nic w ustawieniach Nvidia ani nic z tych rzeczy.
Podłączana karta jest na RGB, bo na HDMI coś mi nie łapie w kompie gdy podłączam głośniki, dziwne.
Wentylatory na karcie graficznej przestają się kręcić[...]
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A dokładnie co to za model bo może ma technologię 0dB
-
A powiesz mi gdzie mogę uzyskać bardziej dokładniejsze informacje dot. karty graficznej?
Przy użyciu programu jakiegoś specjalistycznego czy może na pudełku jakieś informacje są, które Ci się przydadzą?

-
"DirectCU with 0dB fan technology lets you enjoy light games in complete silence, and hardcore gaming 30% cooler with 3X-quieter performance!" W skrócie, prędkość wiatraczków jest zmniejszona do minimum by zapewnić spokojną grę...
Co do zatrzymania wiatraczków czy widzisz to, że one się kompletnie nie ruszają, czy po prostu ich nie słyszysz?
Zainstaluj program SpeedFan i daj screena z zakładki "Readings"
Co do zatrzymania wiatraczków czy widzisz to, że one się kompletnie nie ruszają, czy po prostu ich nie słyszysz?
Zainstaluj program SpeedFan i daj screena z zakładki "Readings"
-
Nie ruszały się w ogóle, bo miałem otwartą obudowę i swobodnie mogłem ręcznie kręcić tymi wiatraczkami pod kartą. Zainstalowałem dopiero MSI Afterburner i ustawiłem na 30% prędkość wiatraczków, później dałem automatyczne i dopiero zaczęły się kręcić heh.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
0DB to technologia, która włączy wiatraki gdy trzeba będzie, jak temperatura rdzenia przekroczy 60 stopni.
-
- Reklama