Wepchnięta membrana głośnika

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
kamillo666

Użytkownik

Post01 lut 2010, 15:07

Witam... nie wiem czy to jest dobre forum aby napisać tutaj mój problem ale cóż mi szkodzi :)
Więc zakupiłem głośniki Philipsa 2:1 230v (subwoofer i 2 pomniejsze) po zainstalowaniu ładnie chodziły i wszystko... dopóki mój młodszy brat mi nie wepchnął membrany do środka (tej czarnej kulki po środku głośnika). Membrana nie jest do końca wepchnięta tylko częściowo... więc pytanie brzmi jak ją wyciągnąć z powrotem ://.
Głośnik chodzi mi teraz troszkę słabiej niż za pierwszym razem więc myślę że możecie mi pomóc :) z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post01 lut 2010, 15:22

Kopułka czy membrana?

Kiedyś czytałem na ten temat naprawy kopułki (sam miałem problem), większość próbowała odkurzaczem, który ma regulację obrotów (na najsłabszej mocy). Ale to wiąże się z łatwym uszkodzeniem. Trzeba próbować bardzo delikatnie bardzo słabym odkurzaczem.

Można też wymieniać ale łatwo nie jest (uwierz mi) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Moje wojaże niestety uszkodziły głośnik, więc może lepiej jakiś serwis?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

kamillo666

Użytkownik

Post01 lut 2010, 18:52

Dzięki spróbuję z tym odkurzaczem ;]

-- mniej niż minutę temu --

dobry ten pomysł z odkurzaczem ;] zrobiłem i zadziałało... chociaż ta "kopułka" jest teraz bardziej wrażliwa... nareszcie mogę się nacieszyć pełną mocą tych 230vat :) dzięki cosik_ktosik pozdrawiam Kamil

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”